Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vandaag in Duitsland wat lichte sneeuwval.

1741 - Alpenweer: Vandaag in Duitsland wat lichte sneeuwval. (1)

Vandaag trekken nog enkele wolkenvelden over de Alpenlanden. Na vandaag keert de zon overal terug, al zal er in de nachten en ochtenden nevel kunnen ontstaan. Overdag verdwijnt dit grotendeels maar blijven in enkele dalen laaghangende wolken mogelijk.

Sneeuwhoogtes op donderdag 03 februari 2011

De zon overheerst, op vrijdag tijdelijk meer bewolking.

Een hogedrukgebied boven de Alpenlanden blijft nog steeds het weerbeeld bepalen. Hierdoor houden we overwegend rustig weer en zal er van verse sneeuw geen sprake zijn. In dit soort omstandigheden kunnen van tijd tot tijd wel wolkenvelden overtrekken en dit is met name vandaag het geval. Maar na vandaag overheerst weer overal de zon. In de dalen zal in de nachten nevel kunnen voorkomen, en in enkele dalen blijft laaghangende bewolking mogelijk. De sneeuwgrens varieert de komende dagen tussen 800-2200m waardoor in de dalen de sneeuwkwaliteit duidelijk minder zal worden. Op de hoger gelegen pistes kunnen sneeuwkanonnen gewoon hun werk doen en zijn volop goede ski omstandigheden
Betrouwbaarheid:
90% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer.

Meteorologisch waarneemstation aan de pistes in Meribel.

Duitsland: Eerst veel bewolking, in het weekend veel wind.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. Geleidelijk van het noordwesten uit zwaar tot geheel bewolkt. In de middag kan in het Zwarte Woud wat lichte sneeuw vallen boven de 1000m. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Morgen:
Half tot zwaar bewolkt en zeer lokaal kans op wat zeer lichte sneeuwval, boven de 1200m. De wind is matig, later lokaal vrij krachtig, uit zuidwestelijke richting. Er komen windstoten voor tot 60km/h.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Aanvankelijk veel wind en windstoten tot lokaal 65km/h. Op zondag neemt de wind geleidelijk af. Het is overwegen licht tot half bewolkt weer en in de nachten, met uitzondering van het weekend, is er kans op mistbanken.

Frankrijk: Zonnig.


Vandaag:
Licht bewolkt, vanaf het middaguur van het noordwesten uit half tot zwaar bewolkt maar droog. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit noordwestelijke richting en zal vlagerig zijn.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Overwegend vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking.

Italië: Zonnig.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de middag van het noorden uit half bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak en variabel.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken.

Oostenrijk: Zonnige perioden.


Vandaag:
Licht bewolkt, met in de dalen kans op laaghangende bewolking. In de middag van het westen uit half tot zwaar bewolkt, maar droog. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht, in de middag lokaal half, bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting aan de zuidflank en zuidwestelijk aan de noordflank, in de middag kan de wind vlagerig zijn..
Zaterdag t/m Dinsdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er lokaal mistbanken.

Zwitserland: Zonnige perioden.


Vandaag:
Licht bewolkt. In de tweede helft van de ochtend van het noordwesten uit half tot zwaar bewolkt, maar droog. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht, in de middag lokaal half, bewolkt. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen zuidwest en noordwest.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er lokaal mistbanken.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.