Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel zon en overtrekkende wolkenvelden.

1736 - Alpenweer: Veel zon en overtrekkende wolkenvelden. (1)

De invloed van een hogedrukgebied wordt steeds beter merkbaar. De bewolking en sneeuwval in Frankrijk en Italië verdwijnen en de zonnige perioden krijgen overal de overhand. Wel zal er in de dalen laaghangende bewolking kunnen voorkomen, maar sneeuw is hieruit niet te verwachten.

Satellietfoto, met vooral de laaghangende bewolking in het noorden en in de dalen. En verder de dikkere bewolking met sneeuw over Franse- en Italiaanse deel van de Alpen

De komende dagen overal steeds meer zon.

Vrijwel de gehele periode zal een hogedrukgebied het weerbeeld in de Alpenlanden bepalen. Er zijn uitgebreide zonnige perioden maar de hoeveelheid verse sneeuw zal zeer beperkt zijn. Er trekken van tijd tot tijd bewolkingszones over maar door de aanwezigheid van het hogedrukgebied is de meeste activiteit hier al uit. Daardoor is het overwegend droog weer. In de nacht en ochtend komen lokaal mistbanken voor en overdag maken deze plaats voor laaghangende bewolking in de dalen. Tegen het weekend neemt de activiteit van de bewolkingszones weer toe en zal er, met name aan de west-en noordflank, ook af en toe wat lichte sneeuw kunnen vallen. De zuidflank van de Alpen zal dan ook nog steeds op de meeste zon kunnen rekenen. Doordat de sneeuwgrens rond de 1200m ligt zal er in de dalen wat sneeuw gaan verdwijnen de komende dagen.
Betrouwbaarheid:
90% van de computer berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

In Damüls liggen de pistes al weer te wachten in de zon .

Duitsland: Zon, met laaghangende bewolking in de dalen.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt en droog. In de ochtend komt op uitgebreide schaal nevel en/of mistbank voor. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In de loop van de ochtend van het noordwesten uit zwaar tot geheel bewolkt. In het Zwarte Woud kan wat lichte sneeuw vallen boven de 1000m. De wind is zwak, in de middag matig, zuidwestelijk en later uit westelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Geleidelijk steeds meer bewolking en kans op wat lichte sneeuwval, boven de 1000-1500m.

Frankrijk: Eerst nog sneeuw, daarna overwegend zonnige perioden.


Vandaag:
Licht bewolkt, met in de vroege ochtend kans op nevel en/of mistbanken. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. Lokaal komt laaghangende bewolking voor. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht bewolkt, met in de dalen kans op laaghangende bewolking. Vanaf vrijdag meer bewolking maar het blijft droog.

Italië: Zon.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Nevel en mistbanken in de ochtend, overdag onbewolkt tot licht bewolkt. Op zaterdag tijdelijk meer bewolking maar het blijft droog.

Oostenrijk: Zonnig, in de dalen laaghangende bewolking.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de dalen laaghangende bewolking. De wind is zeer zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, met in de dalen kans op laaghangende bewolking. In de middag van het noordwesten uit tijdelijk half bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Eerst licht bewolkt. Tegen het weekend zwaar bewolking maar het blijft droog, slechts in de oostelijke helft kan wat lichte sneeuw vallen boven de 1200-1500m.

Zwitserland: Zonnige perioden.


Vandaag:
Licht bewolkt, overdag laaghangende bewolking in de dalen. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. In de middag van het noordwesten uit half bewolkt. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend zonnige perioden, later in de week meer bewolking maar het blijft droog.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.