1 februari 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Piste skiën

Wat doe je als je in Neustift in het Stubaital bent en je hebt nog een paar uurtjes voor je vliegtuig vertrekt? Skiën natuurlijk! Maar de gletsjer is te ver voor die 2 uur, dus we besluiten de ‘hausberg’ van Neustift, de Elfer, te verkennen. Eén gondel, 2 sleepliften en 3 pistes. Klein, maar erg fijn!

Piste skiën

De piste voor ons alleen!

De charme van kleine skigebieden

Ik houd wel van kleinere, minder bekende skigebieden. Je kunt genieten van ongerepte natuur en bergen die niet volgebouwd zijn met liften. Het is er vaak rustig en je skiet meestal tussen de plaatselijke bevolking. Zo ook deze maandagochtend; het aantal skiërs is op één hand te tellen (4 om precies te zijn) en de pistes liggen er strak geprepareerd en uitnodigend bij. Het heeft de afgelopen dagen flink gesneeuwd en net nu we vandaag weer naar huis vliegen is de lucht strak blauw. Ach, niet klagen, maar nog even flink genieten deze laatste 2 uurtjes in het Stubaital.

Genoeg te doen

Vanuit Neustift vertrekt de gondel naar de Elferberg. Deze gondel wordt niet alleen gebruikt door skiërs. Op de Elferberg zijn twee winterwandelroutes, de berg is populair bij paragliders en er lopen twee prachtige rodelroutes (8km) terug naar het dal. Kortom, genoeg te doen op deze huisberg van Neustift!

Eén boom

Wij gaan met onze ski’s naar boven en genieten van de 2(!) bijna lege pistes. We knallen een paar keer lekker naar beneden. De pistes zijn niet geschikt voor beginners, ze zijn behoorlijk steil maar wel lekker breed. Grappig detail is dat er op de bovenste piste één boom staat. Oppassen dus als je, net als ik, de neiging hebt te lang naar een boom te kijken en dan.....Een nadeel is dat er alleen sleepliften zijn, het duurt dus even voor je aan je volgende afdaling kunt beginnen. Maar het zonnetje in je gezicht en een prachtig uitzicht maken een hoop goed. Na een uurtje skiën ploffen we even neer in een ligstoel bij de Elferhütte voor een warme chocolade, lekker hoor!

Dalafdaling gesloten

Na twee uurtjes is het tijd om weer terug naar het dal te gaan. Helaas is de dalafdaling niet open, dus we moeten met de gondel terug. Jammer, maar het mag de pret niet drukken, het was een heerlijke ochtend. Als ik nog een keer een paar uurtjes over heb in het

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt