29 januari 2011 door Miranda in 'Opmerkelijk', Reisverslagen''

Pistenbully

Of wij een keertje in een echte pistenbully willen rijden? Ja hoor, dat willen we wel! In La Plagne kregen wij de kans zo'n enorm gevaarte te besturen. Bij Plagne Soleil is sinds dit jaar een speciaal parcours uitgezet voor vakantiegangers die willen ervaren hoe het is om een piste te prepareren.

Huh, geen rem?

Team Vaudey heeft een stuk piste afgezet waar je kunt rijden met squads en een pistenbully. Wij gaan voor het grote apparaat van ruim 8000 kilo met zo’n 400 pk en de prijs van een dikke sportwagen (€240.000,-). De enorme diesel staat al te ronken als we aankomen. Na een korte uitleg, “Huh, zit er geen rem op? Gewoon gas loslaten als je wilt stoppen? Oké!”, gaan we op pad. We hobbelen rustig een paar rondjes over het parcours om te wennen en daarna mogen we echt bergop!

pistenbully

Respect voor de pistenbullyrijders

De pistenbully is een gevoelige machine, je moet echt ‘met beleid’ sturen, erg leuk! Hij klimt de berg omhoog alsof het niets is. Berg af is een aparte arvaring; je zicht op de piste is beperkt en de hellingshoek lijkt enorm! Je merkt dat de bully zelf een beetje naar beneden glijdt, ik had meer grip verwacht. Ik had altijd al respect voor de mannen van de pistedienst, maar nu ik zelf heb gevoeld wat het is om zo’n ding te besturen zijn ze wat mij betreft nog meer in aanzien gestegen. Het is echt een kunst om een mooie piste te maken. Zeker de mannen die de zwarte piste op en af rijden!

Lijkt het jou ook leuk om eens in een echte pistenbully te rijden? Je vindt Team Vaudey in La Plagne, bij Plagne Soleil. De prijs is € 60,- per persoon en daarvoor mag je 20 minuten rijden. Voor informatie kun je bellen (+33 6 11954072) of mailen ([email protected]).

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen