30 januari 2011 door Thijs in 'Stellingen''

In Frankrijk, Italië en Zwitserland weten ze niet wat feesten is! Voor de echte après-ski ga je maar naar één land en dat is Oostenrijk! Kirchberg, Hinterglemm of Gerlos, overal gaat het dak eraf! Wintersportplaatsen in andere landen die zeggen een levendige après-ski te hebben weten niet waar ze over praten.

Après-ski

Bij après-ski schieten mij direct zaken als Große Bier, Hey wir wollen die Eisbären sehen en DJ-Ötzi te binnen en volgens mij zit daar geen vleugje Frans of Italiaans aan! Waarom bijvoorbeeld Les Deux Alpes en Saas-Fee te boek staan als après-skidorpen is voor mij dan ook één groot raadsel. Dit valt toch niet te vergelijken? Deze bestemmingen staan nog niet eens in de schaduw van Ischgl en Westendorf waar het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat.

Ideale recept

Goass Stall of Mooserwirt klinkt toch ook veel lekkerder dan La grotte du yeti of Le Monde? Wat ze daar ook proberen, de Oostenrijkse gezelligheid zullen ze nooit weten te evenaren, laat staan overtreffen. De après-ski komt op mij altijd een beetje terughoudend over, de ‘alles mag, niks moet’ sfeer in Oostenrijk blijft voor mij onovertroffen. Hossen op je skischoenen onder begeleiding van een heerlijke foute Duitse meezinger is mijn ideale beeld van après-ski en dat vind je nog altijd maar in één land en dat is Oostenrijk!

Sla ik de plank volledig mis met mijn statement of zijn jullie het met me eens dat je voor de échte après-ski in Oostenrijk moet zijn? Ik ben benieuwd!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.