11 december 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Onlangs is in het skigebied van Damüls de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Oberdamüls in gebruik genomen. De 2-persoons stoeltjeslift uit 1992 was door gebrek aan capaciteit en snelheid drastisch aan vervanging toe. Met een modern design, comfortabele stoeltjes en een weerkap is deze lift klaar voor de toekomst. In dit weblog lees je alles over de 6-persoons stoeltjeslift Oberdamüls in Damüls.

Aansluiting op de Sunnegg stoeltjeslift

Het instappen in de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Oberdamüls in Damüls verloopt via een lopende band. Vervolgens word je met een snelheid van 6 meter per seconde richting het bergstation op 1750 meter vervoerd. Het bergstation heeft een nieuwe locatie gekregen, om via piste nummer 17 een betere aansluiting te bieden op de Sunnegg stoeltjeslift. Aan de liftkabel hangen 55 stoeltjes, wat voor een capaciteit van 2800 personen per uur zorgt.

Cijfers & feiten van de nieuwe Oberdamüls stoeltjeslift in Damüls

Bergstation: Oberdamüls Lengte: 1400 m
Hoogte bergstation: 1750 m Hoogteverschil: 300 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: c.a. 04:20 min
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal stoeltjes: 55 Plaats: Damüls

Bergstation van stoeltjeslift Oberdamüls

Foto: © Damülser Seilbahnen Gmbh & Co KG

Stoeltjes van stoeltjeslift Oberdamüls

Foto: © Damüls Faschina Tourismus

Extra sneeuwkanonnen en twee nieuwe pistenbully’s

Maar de komst van stoeltjeslift Oberdamüls is niet het enige nieuws uit het grootste skigebied van het Bregenzerwald. Ook zijn er twee nieuwe pistenbully’s aangeschaft en extra sneeuwkanonnen geïnstalleerd. Après-ski liefhebbers die naar Damüls – Mellau – Faschina Schneereich trekken, kunnen vanaf dit seizoen onder andere terecht bij de paraplubars ‘Lila Pause’ en ‘Ingos Schirmbar’. Beide bars zijn verbouwd en klaar om er weer een feestelijke winter van te maken. Om ook in de avonduren veilig te kunnen wandelen, is winterwandelroute Kirchdorf voortaan verlicht.

Meer informatie over skigebied Damüls – Mellau – Faschina Schneereich

Met meer dan 100 kilometer aan pistes en 29 liften is Damüls – Mellau – Faschina Schneereich het grootste skigebied van het Bregenzerwald. Het is een veelzijdig en sneeuwzeker skigebied waar ieder type skiër zich thuis voelt. Zowel families met kinderen kunnen hier uit de voeten, maar ook beginners en liefhebbers van off-piste skiën vinden hier goede mogelijkheden. Het skigebied is volop in ontwikkeling en de afgelopen jaren zijn er diverse liften vernieuwd. Wanneer je hier op wintersport bent, moet je zeker even door de 120 meter lange skitunnel skiën. Je vindt deze tunnel op afdaling 23 die bereikbaar is via de Gipfelbahn.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.