27 januari 2011 door Miranda in 'Opmerkelijk', Reisverslagen', Algemeen''

We waren vorige week in La Plagne en als je van actie houdt dan ben je daar aan het goede adres! In Plagne 1800 ligt één van de mooiste bobsleebanen ter wereld. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Albertville werden op deze baan de bobsleewedstrijden gehouden. Als toerist kun je deze sensatie ook meemaken; wij hebben een afdaling gemaakt in een echte 4-mans wedstrijdbob, wat een sensatie!

Snel, sneller, snelst

Je hebt de keuze uit 3 verschillende sleeën; de 'bobraft', de 'mono-bob' of de 'taxi-bob'. De bobraft is een slee die automatisch remt. Je zit er met 4 personen in en haalt snelheden van zo'n 80 km per uur. In de mono-bob lig je alleen in een slee en daal je de 19 bochten tellende baan af met zo'n 90 km per uur. De heftigste en snelste afdaling maak je in een echte 4-mans wedstrijdbobslee. Bij deze variant wordt de bobslee bestuurd door een piloot en bereik je een snelheid van ongeveer 120 km per uur. Wij gingen voor de snelste optie!

Aaah, wat heftig!

Toch wel een beetje zenuwachtig stapten we in de bobslee. De eerste paar bochten gaan nog relatief rustig, vergelijkbaar met een snelle rollercoaster, maar je merkt dat de slee steeds meer accelereert. De G-krachten worden steeds heftiger, zo'n 3 tot 4 G moet je incasseren tijdens de rit. Op het moment dat ik dacht: "Aaah, wat heftig! Ik weet niet of ik dit nog wel leuk vindt..." waren we bij de finish. De hele rit wordt opgenomen op video, dus je kan je eigen rit nog vaak beleven. Een fantastische ervaring!

Wil je meer informatie over bobsleeën in La Pagne? Klik hier >>


Met dank aan:

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen