Skip to navigation Skip to main content

5 redenen voor een wintersport in Utah (USA)

Eigenlijk hoeven we je helemaal niet te overtuigen om naar Utah te gaan. Het is de droom van iedere wintersporter om een keer aan de andere kant van de oceaan te skiën of snowboarden. De perfecte poedersneeuw, het overweldigende landschap, de rustige pistes; we kunnen wel 100 redenen verzinnen om een keer naar Utah in de Verenigde Staten te gaan. In dit weblog hebben we er vijf voor je op een rijtje gezet.

#1. ‘Greatest snow on earth’

Iedereen die in Amerika heeft geskied, is lyrisch over de sneeuwkwaliteit. De sneeuw is een stuk zachter en droger dan we gewend zijn in de Alpen. Nergens kun je deze fijne poedersneeuw beter ervaren dan in Utah. Gemiddeld valt er tussen de 9 en 15 meter sneeuw per jaar en tussen december en maart valt er iedere 5 dagen wel 30 centimeter bij. Zowel met de kwaliteit, als de kwantiteit zit het hier dus wel goed. Maar wees gewaarschuwd, wanneer je eenmaal de ‘greatest snow on earth’ hebt ervaren, wil je voortaan altijd op wintersport in Utah!

#2. Grootste skigebied van de USA

Park City Mountain is het grootste skigebied van de USA. In 2015 is het skigebied gekoppeld aan ‘Canyons Resort’, waardoor je hier de beschikking hebt over 3000 hectare piste. Met 348 strak geprepareerde pistes en 8 funparks is ieder type wintersporter hier wel even zoet. Dat het skigebied nog altijd in ontwikkeling is, bewijzen de investeringen voor 2018/19. Zo zijn er nieuwe restaurants op de piste, is de ‘High Meadow’ lift vervangen door een high-speed vierzitter en is de capaciteit van Cloud Dine met 60% vergroot.

#3. Twee ‘ski only’ skigebieden

Zowel voor snowboarders als skiërs is het handig om te weten dat er in Utah twee ‘ski only’ skigebieden zijn: Alta en Deer Valley. Jammer voor de boarders onder ons, maar goed nieuws voor de skiërs. Zo blijven de pistes te allen tijde heerlijk strak en heb je geen last van buckels. Alta beschikt over 116 pistes en gewelde off-piste mogelijkheden. Deer Valley staat te boek als een skigebied van de bovenste plank en biedt luxe faciliteiten als ski valets, kinderopvang op locatie en een excellente gastronomie.

#4. Wintersport en roadtrip in één

Wanneer je op wintersport bent in Utah, wil je natuurlijk alles uit je reis halen. Je kunt hier niet alleen fantastisch skiën, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen. Maak een sneeuwschoenwandeling, ga langlaufen, ontspan een middagje in de spa of bezoek de indrukwekkende Midway Ice Castles. Ook kun je je wintersport combineren met een roadtrip naar de natuurparken. In Utah zijn diverse National Parks, zoals het prachtige Bryce Canyon National Park en Zion National Park.

#5. Directe vlucht op Salt Lake City

Utah is een stuk makkelijker bereikbaar dan je misschien zou denken. Vanaf Schiphol vlieg je met Delta Air Lines rechtstreeks naar Salt Lake City International Airport. Vervolgens is het mogelijk om binnen 45 minuten in één van de skigebieden te zijn. Rond Salt Lake City, dat zelf ook het bezoeken waard is, liggen zes skigebieden die perfect met elkaar te combineren zijn. Op wintersportutah.nl boek je al een compleet verzorgde wintersport naar Utah vanaf € 1549,-.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.