Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Sneeuw, maar ook opklaringen en veel zon

1718 - Alpenweer: Sneeuw, maar ook opklaringen en veel zon (1)

Vandaag met name aan de noordflank nog veel bewolking en sneeuw. Lokaal kan dit in Oostenrijk wel 15-20cm verse sneeuw opleveren. De noordflank houdt aanvankelijk nog veel bewolking, maar in het weekend neemt de kans op mist toe. In het westen zijn meer zonnige perioden.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op woensdag 26 januari 2011.

Eerst nog sneeuw, later meer zonnige perioden

Een lagedrukgebied trekt vandaag richting Spanje waardoor we geleidelijk met een oost tot noordoostelijke stroming te maken krijgen. Door het lage drukgebied, maar ook door deze stroming kunnen bewolkingszones met sneeuw, boven de 200-400m tegen de noordflank aankomen. De hoeveelheden zullen lokaal in Oostenrijk nog tussen de 15-20cm kunnen uitkomen. In het Franse deel van de Alpen trekken wel wolkenvelden over maar veel sneeuw zal hier niet uit vallen. Morgen is een overgangsdag met geleidelijk meer zonnige perioden aan de Noordflank. Op vrijdag ruimt de stroming naar het zuidoosten en is de meeste bewolking aan de zuidflank te vinden. Hieruit zal het wel licht kunnen sneeuwen maar grote hoeveelheden zijn dit zeker niet. De dagen erna krijgen we weer overal met zonnig weer te maken, maar nemen de mistkansen wel weer toe.
Betrouwbaarheid:
70% van de computer berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

Veel bewolking, maar nog even droog op de Winklmoosalm, in de Beierse Alpen.

Duitsland: Wisselende omstandigheden met sneeuwval, later meer zon.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en af en toe lichte sneeuwval boven de 200-400m. De wind is matig, later zwak, zuidwestelijke richting. Er komen windstoten voor tot 55km/h.
Morgen:
Licht tot half bewolkt, en kans op een mistbank in de vroege ochtend. In middag half tot zwaar bewolkt en wat lichte sneeuwval. De wind is matig, later zwak, oostelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog wisselend bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval, in het weekend meer opklaringen en zonnige perioden. Maar door de noordoosten wind kan er Stau bewolking ontstaan waardoor het meest zwaar bewolkt zal zijn. Op maandag zonnige perioden en mistkansen in de vroege ochtend.

Frankrijk: Eerst bewolking en kans op lichte sneeuwval, later meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt van het noorden uit toenemend naar zwaar bewolkt. Vooral in de middag van in de hoger gelegen gebieden lichte sneeuwval, boven de 300-600m. De wind is zwak tot matig uit zuidwest, later zuidoostelijk richting.
Morgen:
Meest half bewolkt en in de hoger gelegen gebieden zwaar bewolkt met af en toe wat lichte sneeuwval, boven de 300-600m. De wind is zwak uit later zuidoostelijk richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerste dagen wisselend bewolkt en af en toe wat zeer lichte sneeuwval. Vanaf zondag meer zonnige perioden en droog.

Italië: Zonnige perioden afgewisseld met af en toe wat lichte sneeuwval.


Vandaag:
Licht, in het noorden half, bewolkt en droog. Geleidelijk toenemende bewolking en lokaal kans op wat zeer lichte sneeuwval. De wind is zwak uit noordelijke, in de middag uit veranderlijke, richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in het noordwesten in de middag zwaar tot geheel bewolkt en wat lichte sneeuwval, geen grote hoeveelheden. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Licht bewolkt met in de nacht en ochtend kans op mistbanken. In het weekend in het noordwesten Stau bewolking waaruit wat zeer lichte sneeuw zal vallen. Daarna weer zonnige perioden.

Oostenrijk: Vandaag lokaal veel sneeuw.


Vandaag:
Overwegend zwaar tot geheel bewolking en van tijd tot tijd lichte sneeuwval, boven de 300-600m. Met name in Tirol kan lokaal 15-20cm verse sneeuw vallen. Tegen de avond breekt de bewolking en wordt het droger. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting, in de middag uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, met een enkele mistbank in de dalen. In de middag van het oosten uit toenemende bewolking maar het blijft droog. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoostelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Licht tot half bewolkt en droog, in de oostelijke helft half tot zwaar bewolkt en af en toe wat lichte sneeuwval. In het weekend meer zonnige perioden en droog. Maar lokaal kan veel Stau bewolking ontstaan door de noordoostenwind. In het weekend ontstaat in de nachten op uitgebreide schaal mist, welke in de ochtenduren zal oplossen of overgaan in laaghangende bewolking.

Zwitserland: Wisselend bewolkt en slechts kans op wat lichte sneeuwval.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt en spoedig toenemend naar geheel bewolkt. In de middag van tijd tot tijd kans lichte sneeuwval, boven de 300-600m. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting in de middag zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, met in de ochtend lokaal een enkele mistbank. Overdag in de dalen laaghangende bewolking, maar op de hoger gelegen pistes kan in de middag ook wat meer bewolking voorkomen en wat lichte sneeuw vallen. De wind is zwak uit zuid, later noordwestelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Licht tot half bewolkt en droog. Met name in het weekend ontstaat in de nachten op uitgebreide schaal mist, welke in de ochtenduren zal oplossen of overgaan in laaghangende bewolking.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.