26 november 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Wellness in Ischgl gaat naar een hoger plan getild worden. Na een omvangrijk aanbestedingsproces, waarbij maar liefst zeven architectenbureaus door heel Europa zijn geraadpleegd, zijn de plannen voor de Silvretta Therme in Ischgl gepresenteerd. In 2019 start de bouw van een luxe wellnesscentrum, die in 2022/23 haar deuren moet openen. Saunaliefhebbers, waterratten, kegelkampioenen en schaatsers hebben weer een extra reden om voor een wintersport in Ischgl te kiezen.

Alles over de nieuwe Silvretta Therme

De nieuwe wellnesswereld in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun krijgt een oppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden. Je kunt je hier gaan verheugen op 900m² aan binnen- en buitenzwembaden, 1300m² aan sauna’s, diverse restaurants, een fitnesscentrum van 400m² en twee kegelbanen. Ook komt er een evenementenzaal met een capaciteit van 600 personen. Een andere highlight van de Silvretta Therme wordt de 255 meter lange openluchtijsbaan die rond het gebouw gaat en uitzicht op de pistes biedt.

Ligging van de nieuwe Silvretta Therme

Ligging van de nieuwe Silvretta Therme op de Schmittaboden (Foto: © Silvretta Seilbahn AG)

Opening uiterlijk winter 2022/23

De ontwerpfase werd afgesloten op het moment dat architectenbureau Krieger & Wimreiter het groene licht kreeg voor dit prestigieuze project. Nu moeten de bouwplannen door de autoriteiten en gemeenschap worden goedgekeurd. Wanneer de bouwvergunning is verleend, kan er in het derde kwartaal van 2019 begonnen worden met de eerste werkzaamheden. In de daaropvolgende maanden zal er een gebouw verrijzen met maar liefst vijf verdiepingen. De werkzaamheden aan de binnenzijde staan gepland voor oktober 2022. De officiële opening van de Silvretta Therme in Ischgl staat op de agenda voor aanvang van wintersportseizoen 2022/23.

Investering van 60 miljoen euro

Nog nooit eerder heeft de liftmaatschappij, Silvretta Seilbahn AG, in één keer zoveel geld uitgegeven. De Silvretta Therme is de grootste investering van het bedrijf tot nu toe. En hierbij komt kijken dat wellnessbaden geen grote aantallen bezoekers trekken en moeilijk zwarte cijfers schrijven. Desalniettemin hopen de verantwoordelijken op een positief effect voor de regio. Wintersporters verlangen tegenwoordig steeds meer dan alleen maar skiplezier, maar ook de locals (uit de omringende dalen) worden tot de potentiële bezoekers gerekend.

Slim ontwerp

Architectenbureau Krieger & Wimreiter heeft de aanbesteding met name gewonnen door het slimme ontwerp. Gedeeltes van het wellnesscentrum kunnen tijdens minder drukke periodes worden afgesloten, zodat er kosten kunnen worden bespaard. Ook wist het bureau het gebouw goed te integreren in de huidige omgeving. De bouwlocatie ligt op de flanken van de Schmittaboden, wat de realisatie niet gemakkelijk maakt. Door de Therme van meerdere verdiepingen te voorzien is het probleem van gebrek aan ruimte opgelost.

Poolbar met uitzicht op Ischgl

Impressie van de poolbar Silvretta Therme

(Foto: © Silvretta Seilbahn AG)

Ontspannen in de sauna

Impressie van sauna in de Silvretta Therme

(Foto: © Silvretta Seilbahn AG)

Relax, if you can, in Ischgl

Ontspanningsruimte in de Silvretta Therme

(Foto: © Silvretta Seilbahn AG)

Silvretta Therme bij daglicht

Zwembaden van de Silvretta Therme

(Foto: © Silvretta Seilbahn AG)

Meer informatie over Ischgl

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen