Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zonnige dagen worden afgewisseld met bewolking en sneeuw

We hebben de komende dagen met een noordelijke stroming te maken. Hierin wisselen zonnige perioden zich met wolkenvelden en van tijd tot tijd sneeuw. We zullen zien dat de bewolking en sneeuw zich voornamelijk aan de Noordflank van de Alpen bevindt. In het westen en aan de Zuidflank is veel meer zon.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op zaterdag 22 januari 2011.

Zon en vooral aan de noordflank op enkele dagen sneeuw.

Tot en met maandag liggen de Alpenlanden tussen een hoge drukgebied nabij de Britse Eilanden en een lagedrukgebied boven het zuiden van Italië. Hierdoor worden met een noord tot noordoostelijke stroming wolkenvelden aangevoerd. En van tijd tot tijd is deze bewolking dik genoeg om het, tot in de dalen, te laten sneeuwen. Zoals het nu naar uitziet is aan de Noordflank vandaag, maandag en woensdag verse sneeuw goed mogelijk. Maar met name in de Franse Alpen en de Zuidflank zal het met de nu al aanwezige sneeuw moeten doen. De sneeuwgrens stijgt de komende dagen naar 200-400m, maar gelukkig blijft de temperatuur laag genoeg om de sneeuwkanonnen aan het werk te houden.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

Nog steeds prachtig weer in Les Menuires

Duitsland: Bewolkte dagen met sneeuw worden afgewisseld met zonnige perioden.


Vandaag:
In de nacht en ochtend lokaal mistbanken. Overdag eerst half tot zwaar bewolkt, maar geleidelijk overgaand in licht tot half bewolkt weer wel is er kans op een enkele lichte sneeuwbui. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoostelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de ochtend nevel en/of een enkele mistbank. In de avond van het noorden uit toenemende bewolking en kans op wat lichte sneeuw boven de 200-400m. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend bewolkte dagen met af en toe (lichte) sneeuwval op maandag en woensdag worden afgewisseld met zonnige dagen ertussen. In de wolkenloze nachten kan gemakkelijk nevel en/of mist ontstaan.

Frankrijk: Meest zonnige dagen, in de loop van de week kleine kans wat lichte sneeuw.


Vandaag:
Overwegend licht, in de middag tijdelijk half, bewolkt en droog. In de vroege ochtend kans op een enkele mistbank.. De wind is zwak tot matig uit noordelijk richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de ochtend nevel en/of een enkele mistbank. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Eerst aanhoudend droog en overwegend zonnig weer, vanaf woensdag kan er tijdelijk wat meer bewolking voorkomen waaruit het in de nacht wat zeer licht kan sneeuwen.

Italië: Eerst zon, in de tweede helft van de week meer bewolking.


Vandaag:
Meest licht, in het oosten half, bewolkt. In de vroege ochtend kans op nevel en/of een mistbank. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de middag licht bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Meest droog en overwegend zonnig weer. In de loop van woensdag kan er tijdelijk wat meer bewolking voorkomen waaruit het in de nacht wat zal gaan sneeuwen op de meest noordelijk gelegen hogere toppen.

Oostenrijk: Zon afgewisseld met veel bewolking en wat sneeuw.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt, en lokaal wat lichte sneeuwval. De wind zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
In de ochtend lokaal mistbanken en overdag meest licht bewolkt weer en droog. Tegen de avond kans op sluierbewolking vanuit het noorden. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Zonnige dagen worden afgewisseld met bewolkte dagen met wat lichte sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond de 200-400m.

Zwitserland: Wisselende omstandigheden met af toe zon maar ook sneeuw.


Vandaag:
Overwegend half, in de hoger gelegen gebieden zwaar bewolkt en af en toe wat zeer lichte sneeuwval. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoostelijke richting en kan in de ochtend vlagerig zijn.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de ochtend nevel en/of een enkele mistbank. De wind is zwak uit noordoostelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
De omstandigheden per dag kunnen nogal wisselend zijn, zo zijn er op dinsdag en woensdag veel zonnige perioden maar de overige dagen overheerst de bewolking en kan er wat sneeuw vallen. In de heldere nachten zal het nevelig en mistig zijn.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.