15 november 2018 door Miranda in 'Aankondigingen''

Skiën of snowboarden door de verse onverspoorde poedervelden is een droom van veel wintersporters. Tijdens de Bergans Freeride Experience kun jij dit zelf meemaken. Het maakt niet uit of je een ervaren freerider bent of nog nooit buiten de pistes bent geweest, iedereen is welkom om samen deze unieke poederervaring te delen. In groepen van verschillend niveau ga je samen met lokale berggidsen op pad in het Oostenrijkse Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal: 24 t/m 27 januari 2019

De Bergans Freeride Experience vindt plaats van 24 t/m 27 januari 2019 in het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Tijdens dit lange weekend in de sneeuw draait alles om freeriden en laat je de drukke pistes achter je om de natuur in te trekken. Onder begeleiding van lokale gidsen van de Bergschule Kleinwalsertal ga je op zoek naar de ultieme freeride ervaring. Om de beste poeder te scoren zul je stukken gaan hiken met je ski’s of snowboard op je rugzak, toerskiën of gezekerd aan touwen de bergtop bereiken om vervolgens je sporen te trekken in de verse sneeuw.

Kleinwalsertal: 24 t/m 27 januari 2019

Van beginner tot expert

Elke freerideliefhebber is welkom tijdens de Bergans Freeride Experience. Of je nu een ervaren rijder bent of nog nooit echt buiten de pistes geskied of geboard hebt. De groepen worden ingedeeld in verschillende niveaus met als doel jou het ultieme freeridegevoel te bezorgen. Je gaat op pad met maximaal 6 deelnemers per groep. Of dit nu je eerste bocht in de poeder is of je eerste sprong vanaf een cliff; het wordt een weekend om niet snel te vergeten. Om als beginner deel te nemen aan dit event dien je gecontroleerd en zelfverzekerd van een zwarte piste te kunnen afdalen.

Hiken met ski

Thuisbasis: KWT Lodge in Baad

Tijdens dit weekend verblijven de deelnemers in de KWT Lodge in Baad, dat helemaal achterin het mooie en authentieke Oostenrijkse dal ligt. De moderne lodge beschikt over 2-persoonskamers, een sauna en een loungeruimte waar je bij de houtkachel onder genot van een drankje kunt nagenieten van een actieve dag in de poeder. Je verblijft er op basis van logies ontbijt.

Lounge KWT Lodge in Baad

Diverse workshops

Naast freeriden kun je tijdens dit weekend ook diverse workshops volgen, die uiteraard ook freeride gerelateerd zijn. Maar ook gezelligheid en het delen van ervaringen zijn een belangrijk onderdeel van de Bergans Freeride Experience. Zo worden er after-freeride drinks in de lodge georganiseerd en is een huttenavond met lokale gerechten onderdeel van het programma.

Freeriden tijdens het Bergans Freeride Experience

Deelname aan de Bergans Freeride Experience

Wil je meer informatie over de Bergans Freeride Experience check dan de website van de KWT Lodge. Hier vind je alle informatie en het programma. Deelname aan het event kost € 620,- p.p. incl. 3 overnachtingen met ontbijt, 1x diner, 3 dagen op pad met een gids, workshops, een Bergans suprise en een goodiebag. Heb je zelf geen freeridegear, dan kun je materiaal van Salomon en Atomic voor een klein bedrag huren.

Meer informatie over de Bergans Freeride Experience 2019 >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.