4 november 2018 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

Op dit moment vindt in Sölden de Winteropening plaats. Tijdens dit event komen skimerken, winkeliers en wintersporters samen om de nieuwste ski’s en snowboards te testen en het nieuwe seizoen in te luiden. Ook worden er diverse clinics georganiseerd. Snowplaza is er natuurlijk bij en valt met de neus in de boter. Euh sneeuw. Wat een droomcondities momenteel in Sölden!

Heel veel sneeuw

Afgelopen week zijn er enorme hoeveelheden neerslag gevallen in de Alpen en dit zorgde op diverse plaatsen voor veel schade, overlast en problemen. Maar op de gletsjers van Sölden viel deze neerslag in de vorm van sneeuw. Vorige week zondag moest de Worldcup van de heren worden afgezegd, omdat er in één dag maar liefst 50 cm viel. Daarna volgden er nog enkele sneeuwdagen, waardoor alles er hier nu diep winters uitziet. Althans op de berg, in het dal is het een zee van prachtige herfstkleuren. Op dit moment zijn alleen de liften op de gletsjers geopend voor wintersporters. Dit bekent dat je met de skibus of auto via de gletsjerstraat omhoog rijdt naar ruim 2600 meter. Je rijdt via deze weg letterlijk van de herfst zo de winter in, prachtig!

Herfstkleuren en sneeuw op de achtergrond

Herfstkleuren en sneeuw op de bergen

Gletsjerskigebied: alle liften geopend

Sölden telt twee gletsjers, de Rettenbach- en de Tiefenbachgletscher, die samen ruim 30 km aan pistes tellen. De 8 liften die deze afdalingen ontsluiten zijn op dit moment allemaal geopend. Door de recente sneeuwval liggen de afdalingen er echt fantastisch bij. De sneeuw kraakt en er is geen ijsplaat te ontdekken. Wel was het de afgelopen dagen behoorlijk druk in het skigebied, maar dat is te verwachten wanneer er verse sneeuw valt en iedereen staat te trappelen om weer in de ski’s te klikken. Hierdoor ontstonden er soms behoorlijke buckels met verse sneeuw. Vooral op de Tiefenbachgletscher ontstaan hierdoor wat wachtrijen, maar veel langer dan 5 tot 10 minuten heeft het de afgelopen dagen niet geduurd voor we weer in de lift zaten.

Piste 38 in Sölden op de Tiefenbachgletscher

Verse sneeuw op de pistes in Sölden

Ski’s testen tijdens de Winteropening

Vanaf gisteren is ook de Winteropening gestart in Sölden. Tijdens dit evenement komen skimerken, winkeliers en wintersporters samen om het nieuwe materiaal van dit seizoen te testen. Er stonden maar liefst 1000 paar ski’s en 500 snowboards klaar om getest te worden. Tijdens de eerste dag van dit evenement hadden we ook prima weer: af en toe zon, een paar vlokken sneeuw en temperaturen rondom het vriespunt.

Stands tijdens de winteropening in Sölden

Zo'n nieuwe ski's staan klaar om getest te worden

Live op zondagochtend

Op zondagochtend namen we onze Facebookvolgers live mee de pistes op en namen we een kijkje bij het testcentrum. Heb je de uitzending gemist, dan kun je hem hieronder nog bekijken. Door te reageren op de video op de Facebookpagina van Snowplaza, maak je bovendien kans op een goodiebag van Sölden en dagskipas.

Meer informatie over Sölden >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen