5 november 2018 door Thijs in 'Nieuws''

In het Montafon is men bijna klaar voor het nieuwe wintersportseizoen. Bij voldoende sneeuw wordt de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Jöchle Bahn over een paar weken al in gebruik genomen. Ook is er in Gaschurn gewerkt aan een nieuw multifunctioneel dalstation met onder één dak onder meer een sportshop en après-ski bar. In dit weblog lees je de laatste wintersportnieuwtjes uit het Montafon.

Jöchle Bahn vervangt drie liften

In het Valisera-gedeelte van skigebied Silvretta Montafon wordt komend seizoen een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in gebruik genomen. De Jöchle Bahn vervangt maar liefst drie oude liften, de sleepliften Jöchle I + II en de 3-persoons stoeltjeslift Älpli. Deze liften voldeden niet meer aan de huidige normen qua comfort en capaciteit. De liften uit de jaren ’70 en ’80 hebben plaatsgemaakt voor een moderne stoeltjeslift die plaats biedt aan 6 personen. Voortaan sta je binnen vier minuten weer op een hoogte van 2108 meter, vlakbij bergrestaurant Bella Nova. Hiermee wordt het een stuk aantrekkelijker om op de heerlijke pistes van Valisera te skiën.

Cijfers & feiten van de nieuwe Jöchle Bahn in Silvretta Montafon

Bergstation: Bella Nova Lengte: 962 m
Hoogte bergstation: 2108 m Hoogteverschil: 340 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: c.a. 04:00 min
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2335 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Silvretta Montafon

Impressie van de nieuwe Jöchle Bahn in Silvretta Montafon

Impressie van de nieuwe Jöchle Bahn in Silvretta Montafon (Foto: © Silvretta Montafon)

Jubileum Silvretta Montafon en Doppelmayr

De Jöchle Bahn, die wordt gebouwd door Doppelmayr, staat ook in het teken van een dubbel jubileum tussen de liftbouwer en het skigebied. Doppelmayr en Silvretta Montafon werken al 50 jaar samen en de Jöchle Bahn is de zestigste lift die hier door het bedrijf wordt aangelegd. In het verleden hebben beide onder andere samengewerkt bij de realisatie van de Panorama Bahn en de Silvretta Bahn.

Nieuw ‘Alte Talstation’ in Gaschurn

In Gaschurn-Partenen, iets meer naar het einde van het Montafon, heeft men ook nieuws te melden. Hier is maar liefst 4,9 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gebouw waar diverse faciliteiten in worden gevestigd. Dit gebouw, genaamd ‘Alte Talstation’, is gebouwd op de grond waar tussen 1966 en 1986 de oude 1-persoons stoeltjeslift vertrok. De afgelopen jaren deed deze plek dienst als skidepot. In het ‘Alte Talstation’ kun je vanaf komende winter onder meer terecht voor het huren en kopen van skimateriaal. Op de tweede verdieping komt een après-ski bar met een groot buitenterras en 8 meter lange skybar.

Impressie van het  ‘Alte Talstation’ in Gaschurn

Impressie van het ‘Alte Talstation’ in Gaschurn (Foto: © Silvretta Montafon)

VINNOVA: hoogste wijnbar van Vorarlberg

In bergrestaurant Nova Stoba werd vorige winter VINNOVA geopend. Door de ligging boven de 2000 meter werd dit de hoogste wijnbar van Vorarlberg. In de luxe bar, waarin veel gebruik is gemaakt van staal, glas en hout, kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende wijnen. Ook worden er ‘alpine tapas’ geserveerd, waarbij kaas en vleeswaren uit de regio niet ontbreken. Door de grote glazen ramen heb je een waanzinnig uitzicht op de bergwereld van het Montafon met als grote blikvanger de Heimspitze (2685 m).

VINNOVA wijnbar in Silvretta Montafon

VINNOVA is sinds vorig wintersportseizoen geopend (Foto: © Silvretta Montafon)

Events in het Montafon in 2018/2019

Op 1 december 2018 gaat het wintersportseizoen in Silvretta Montafon feestelijk van start met een optreden van Starmix. Van 12 tot 16 december staat het skigebied in het teken van ‘Sport am Berg und Party im Tal’. Tijdens deze week worden hier de FIS wereldbeker ski- en snowboadcross georganiseerd en op 15 december treedt Wanda op. Wie DJ Ötzi live wil zien optreden, moet geduld hebben tot het later in het skiseizoen. Op 23 maart 2019 komt het après-ski icoon naar het Montafon. Het wintersportseizoen in Silvretta Montafon wordt op 6 april 2019 afgesloten door LaBrassBanda.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.