19 oktober 2018 door Miranda in 'Nieuws', Algemeen''

We voelen het vandaag al in Nederland: de warmte trekt weg en het wordt een stuk frisser. Ook in de Alpen lijkt er een weersomslag te komen volgende week: het wordt koud en er wordt ook neerslag verwacht en dat zou natuurlijk super goed nieuws zijn. Het is alweer enkele weken geleden dat er sneeuw is gevallen in de Alpen en in Oostenrijk is de droogte het gesprek van de dag. De gletsjers liggen er momenteel kaal bij, dus een laag verse sneeuw zou meer dan welkom zijn.

Droogte in de Alpen

Het is een prachtige herfst in de Alpen met veel zon en milde temperaturen. Prachtig natuurlijk voor de wandelaars die genieten van de mooie herfstkleuren met zonlicht, maar witte bergtoppen zouden niet misstaan in dit beeld. Het is echter al weken droog in de Alpen en in Oostenrijk schrijven ze zelfs dat het land uitdroogt. Maar gelukkig zit er verandering aan te komen: de temperaturen dalen en vanaf dinsdag zit er weer vocht in de lucht.

Webcam Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher kan wel wat verse sneeuw gebruiken (webcam 19-10)

Midden volgende week sneeuw

De prognoses zijn nog onzeker, maar het lijkt alsof er midden volgende week sneeuw in de lucht zit. Op dit moment zijn de hoeveelheden nog niet heel groot, 5 tot 30 cm, maar het is in ieder geval een lichtpuntje. Onze weerman Michiel houdt de prognose scherp in de gaten en komt maandag met een uitgebreid weerbericht als deze sneeuwverwachting zich voortzet. Volgende week zaterdag is de eerste Worldcup van dit seizoen in Sölden waar, net als op veel andere gletsjers, nog maar een beperkt aantal pistes geopend is wegens de matige sneeuwhoeveelheden. De sneeuw die nu op de weerkaarten staat, zou dus meer dan welkom zijn!

Ondertussen doen wij een sneeuwdansje…

Sneeuwverwachting in de Alpen

Vooralsnog wordt de meeste sneeuw verwacht in Mayrhofen

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.