Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Meest zonnig weer, later kans op sneeuw.

Eerst veel zon en hoge temperaturen, in de loop van de week komt een bewolkingszone met wat lichte sneeuw dichterbij. Ook hierna blijft er veel bewolking, en daalt de temperatuur tot onder het vriespunt.

Mooie omstandigheden in Arosa, Graubünden (1740m).

Zonnige dagen met geleidelijk dalende temperaturen en kans op sneeuw.

Een uitgestrekt hogedrukgebied ligt over het zuidoosten van Europa en verandert de komende dagen nauwelijks van plaats. We hebben met weinig bewolking en vooral veel zon te maken. Wel trekt eerst nog een zwakke bewolkingszone snel naar het oosten weg, maar veel neerslag is daaruit niet te verwachten. We merken in de lager gelegen gebieden dat de temperatuur in middag aardig oploopt en dat er al behoorlijk wat sneeuw verdwenen is. Vanaf dinsdag moet dit afgelopen zijn als een bewolkingszone vanuit het noordwesten nadert. Er valt dan af en toe wat regen, of sneeuw boven de 1200m. Daarna daalt de temperatuur ook in de dalen tot onder het vriespunt. Er is dan wel meer bewolking en zal het aan de zuidflank van tijd tot tijd licht kunnen sneeuwen.
Betrouwbaarheid:
90% van de computer berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

In St. Moritz liggen de verschillende zonovergoten pistes er schitterend bij.

Duitsland: Eerst lichte regen, daarna kans op zon maar ook lichte sneeuw.


Vandaag:
Naar het oosten wegtrekkende wolkenvelden en lichte regenbuien. In de middag op uitgebreide schaal zonnige perioden. Wel bestaat de kans dat in het Zwarte Woud de bewolking langdurig aanwezig kan zijn, waarbij het van tijd tot tijd licht kan regenen. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, met uitzondering van het Zwarte Woud waar langdurig bewolking aanwezig kan blijven beneden de 1200-1800m. De wind is zwak en komt uit het zuidwesten.
Maandag t/m Donderdag:
In de loop van maandag van het noordwesten uit toenemende bewolking. Vanaf dinsdag gevolgd door regen, of sneeuw boven de 1200m. Na dinsdag blijft er veel bewolking aanwezig met van tijd tot tijd wat lichte sneeuwval. Later in intensiteit toenemend en mogelijk tot in de dalen.

Frankrijk: Zonnig, met mist in de vroege ochtend. Later meer bewolking.


Vandaag:
In de vroege ochtend kans op een enkele mistbank. Overdag meest zonnig maar lokaal kan in de dalen laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Zonnig, lokaal kan in de dalen laaghangende bewolking of een mistbank, voorkomen. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Zonnig met een kans op laaghangende bewolking in de dalen. Op woensdag van het noordwesten uit toenemende bewolking maar het blijft droog.

Italië: Zonnig weer, later meer bewolking en wat lichte sneeuwval.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, maar tijdelijk rond het middaguur, licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Zonnig. In de dalen in de vroege ochtend kans op mistbanken en/of laaghangende bewolking. Vanaf woensdagmiddag met name in het oosten meer bewolking en op donderdag mogelijk sneeuw .

Oostenrijk: Geleidelijk meer zon, vanaf woensdag bewolkt en kans op sneeuw.


Vandaag:
In de ochtend trekken nog wolkenvelden over naar het oosten, daarna op uitgebreide schaal zonnige perioden. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen zuidwest en noordwest, bovendien komen er windstoten voor tot circa 65km/h.
Morgen:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De is zwak uit zuidelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend zonnig. Vanaf dinsdagavond meer bewolking en woensdag kans op wat sneeuwval boven de 1200-1500m, op donderdag tot in de dalen.

Zwitserland: Veel zon, maar later kans op sneeuw.


Vandaag:
Eerst licht bewolkt, overdag overgaand in vrijwel onbewolkt weer. In de dalen kan lokaal laaghangende bewolking voorkomen. Zwakke veranderlijke wind. In de ochtend zuidwestelijk en matig, met windstoten tot circa 60km/h.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, lokaal in de dalen kans op een mistbank of laaghangende bewolking. Zwakke zuidelijke wind.
Maandag t/m Donderdag:
Zonnig weer, vanaf dinsdag meer bewolking en woensdag kans op wat lichte sneeuwval boven de 1200-1500m. Later dalend tot in de dalen

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.