3 september 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Het skigebied van Meran ligt op de hoogvlakte boven de kuurstad en is ideaal voor gezinnen en minder veeleisende skiërs. Hier kom je naartoe om te genieten van het Italiaanse leven en de Zuid-Tiroler keuken. Er zijn tal van gezellige skihutten en het pisteaanbod van 40 kilometer is niet al te lastig. Met al die zonuren is het geen straf om in de skilift te zitten, maar de oude, trage 2-persoons stoeltjeslift ‘Wallpach’ was toch echt wel aan vervanging toe. Vanaf komend seizoen kun je in skigebied Meran 2000 gebruik maken van een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift die je naar de top van de Piffinger Köpfl brengt.

Wallpach stoeltjeslift op de Piffinger Köpfl

De oude 2-persoons stoeltjeslift ‘Wallpach’ deed al dienst sinds het jaar 1981 en was nodig aan vervanging toe. Inmiddels is de lift al weer geruime tijd geleden ontmanteld, waardoor men kon beginnen met de bouw van het nieuwe model. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift van het type D-Line krijgt een lengte van 900 meter en een capaciteit van 2200 personen per uur. Het bergstation op de Piffinger Köpfl vormt het hart van skigebied Meran 2000. Hier vind je onder andere het kinderland en vertrekken de pistes die je dieper mee het skigebied in nemen. Op 7 december 2018 kan er voor het eerst gebruik gemaakt worden van de nieuwe ‘Wallpach’ stoeltjeslift.

Cijfers & feiten van de nieuwe Wallpach stoeltjeslift

Bergstation: Piffinger Köpfl Lengte: 905 m
Hoogte bergstation: 1905 m Hoogteverschil: 234 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: c.a. 03:46 min
Stoeltjescapaciteit: 6 personen Capaciteit: 2200 pers./uur
Aantal stoeltjes: 42 Plaats: Meran

Impressie dalstation Wallpach stoeltjeslift in Meran

Impressie van het dalstation van de Wallpach stoeltjeslift (Foto: © Meran 2000 Bergbahnen AG)

Meran 2000 kabelbaan

Vanuit Meran bereik je het skigebied door gebruik te maken van de Meran 2000 kabelbaan. Deze lift werd in december 2010 geopend en verving de oude gondel die er al meer dan 40 dienstjaren op had zitten. In een recordtijd van 10 maanden werd de nieuwe lift met cabines voor 120 personen gebouwd. Het indrukwekkende dal- en bergstation zijn ontworpen door de Zuid-Tiroler architect Roland Baldi. In slechts 7 minuten verplaats je je van het mediterrane Meran naar het skigebied Meran 2000.

Meer informatie over skigebied Meran 2000

Skigebied Meran 2000 beschikt over 40 kilometer aan pistes en reikt tot een hoogte van 2360 meter. De pistes zijn over het algemeen niet al te lastig, alleen de 2,5 km lange ‘Mittagerpiste’ is echt iets voor gevorderden. Je kunt hier heerlijk ‘cruisen’ en het skigebied is vrij gevarieerd. Vanaf de lager gelegen pistes heb je een prachtig uitzicht op de stad en de hogere afdalingen zijn iets uitdagender. Voor kinderen is er op de Piffinger Köpfl het Outdoor Kids Camp, een uitgebreid kinderland waar ze kunnen leren skiën en spelen. Aan heerlijke skihutten geen gebrek in Meran 2000, de Meraner Hütte, Zuegghütte en Waidmannalm zijn echt aanraders.


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen