29 augustus 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Ook aan de overkant van de oceaan is men druk bezig met de voorbereiding op het naderende wintersportseizoen. De Canadese bestemmingen Edmonton en Jasper hebben zowel het aanbod op, als naast de piste verder uitgebreid. Zo kun je hier niet alleen fantastisch skiën op de pistes van Marmot Basin, maar ook diverse uitstapjes maken die onvergetelijk zijn. In dit weblog hebben we de belevenissen rond Edmonton en Jasper voor je op een rijtje gezet. Komende winter zijn er nog meer redenen om richting Edmonton en Jasper in Canada te vliegen!

Aan de voet van de Canadese Rockies

Met de rechtstreekse vlucht van KLM sta je al na 8,5 uur op het vliegveld van Edmonton. Hier bevind je je aan de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Na van de stad te hebben genoten, kun je door naar Jasper in Jasper National Park. Op slechts 20 minuten rijden van Jasper ligt het sneeuwzekere skigebied Marmot Basin, dat beschikt over 91 gevarieerde pistes en 3 fun parks. Al voor € 869,- kun je via SneeuwzekerDeals.nl een trip naar Canada boeken, inclusief een retourvlucht met KLM, hotelovernachtingen, skipas, transfer én de mogelijkheid om gratis je wintersportmateriaal mee te nemen.

5 redenen om dit jaar op wintersport naar Canada te gaan >

Nieuwe uitstapjes in Edmonton

Het Royal Alberta Museum gaat na een jarenlange herontwikkeling eind 2018 weer open. Dit museum ligt in het Arts District in downtown Edmonton en is dé plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van mens en natuur. Liefhebbers van chocolade moeten naar de nieuwe JACEK Chocolate Experience & Tour. Hier leer je alles over het maken van chocolade en krijg je een kijkje achter de schermen. De experience is natuurlijk niet compleet zonder van al dat lekkers geproefd te hebben.

Sterrenkijken en vliegen boven Abraham Lake

In Jasper National Park wordt het nog écht donker en daardoor kun je hier fantastisch sterrenkijken. Jasper is het grootste ‘dark sky preserve’ van de wereld en heeft sinds kort een eigen planetarium. Bij de Fairmont Jasper Park Lodge kun je in het planetarium een interactieve show bijwonen, waarbij je het Canadese sterrenstelsel bewondert.
Bij klaarlichte dag kun je je wagen aan de gloednieuwe toer naar Abraham Lake. De toer bestaat uit een helikoptervlucht en een sneeuwschoenwandeling rond het meer dat ’s winters volledig bevriest. Wat zo bijzonder is aan Abraham Lake, is dat er bij de bevriezing honderden bubbels in het ijs ontstaan.
Ook is Jasper vanaf dit jaar een culinaire belevenis rijker. De Jasper Food Tour bestaat uit een drie-uur durende wandeling, waarbij je typisch Canadese gerechten proeft.

Skigebied Marmot Basin

Maar bovenal kom je natuurlijk naar Canada om te skiën. Skigebied Marmot Basin staat bekend om de beroemde ‘powder snow’ en van drukte is hier nooit sprake. Het skigebied is 696 hectare groot en beschikt over 91 pistes die worden ontsloten door 7 skiliften. Ieder type wintersporter kan hier uit de voeten. Van heerlijk cruisen over de brede pistes tot ‘bowl en tree skiing’, de droom van iedere freerider. En in de lift zitten is in Marmot Basin ook geen staf. Het uitzicht op de Rocky Mountains en de ongerepte natuur is adembenemend.

Op wintersport naar Canada? Via SneeuwzekerDeals.nl boek je al vanaf € 869,- p.p.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.