9 januari 2011 door Thijs in 'Algemeen''

Voor het jaarlijkse familieweekend kiezen de meeste mensen een vakantiepark in eigen land. Maar het is nu ook mogelijk om met je hele familie of al je vrienden te verblijven in een bungalowpark in de sneeuw. Alle faciliteiten die je gewend bent van zo´n park maar dan ook nog eens een skigebied naast je deur!

Populair

De laatste jaren zijn de vakantieparken in de sneeuw steeds populairder geworden. Deze populariteit valt te verklaren door het feit dat mensen tijdens hun wintersport naar meer op zoek zijn dan alleen skiplezier. De kinderen moeten plezier kunnen maken, als er geen zin is om te koken moet een restaurant in de buurt zijn en een sauna in huis is wel zo lekker. Vakantieparken bieden dit allemaal, van kinderopvang tot modern wellnesscenter. En heb je toch behoefte aan genegenheid? Dan trek je je gewoon terug bij het knetterende haardvuur in je luxe bungalow.

Voordelen

De voordelen van een “Almdorf” laten zich raden, iedereen kan doen waar hij zin in heeft. De parken liggen direct aan de piste waardoor vroege vogels niet hoeven te wachten tot de rest van hun gezelschap eindelijk wakker is. Doe je liever een dagje rustig aan? Dan ontspan je je spieren in het warme zwembad. Pure ontspanning en zorgeloos genieten voor de hele familie!

Brandnertal

Het Nederlandse Landal Greenparks was 5 jaar geleden één van de eerste bedrijven die de trend ontdekte. Inmiddels zijn er maar liefst 14 parken in onder meer Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Neem het gloednieuwe park in het Brandnertal. 91 appartementen, in grote variërend van 4- tot 10 persoons, allemaal ingericht naar traditioneel Oostenrijkse stijl. Het park is van alle faciliteiten voorzien, kinderopvang, skischool en zwembad. Op een hoogte van 1117m heb je een prachtig uitzicht over het Klosterdal en op ieder moment van de dag kun je op de ski’s stappen om de skiregio Bürserberg/Brand te ontdekken.

Ook andere organisaties hebben het succes van deze Almhüttendorfen/Feriendorfen in de gaten gekregen. Inmiddels liggen er meerdere verspreid over de Alpen, dus altijd wel één in een skigebied die aan jouw wensen voldoet.

Je eigen gang gaan

Aangezien wij in maart weer met de hele familie op wintersport gaan zou de keuze best wel eens kunnen vallen op een bungalowpark. Niet iedereen is even gek van het skiën als ik dat ben en op deze manier kan je lekker je eigen gang gaan.

Heb jij al ervaring met dergelijke vakantieparken? Kun je het mij aanraden om er naartoe te gaan?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen