Skip to navigation Skip to main content

Blijf in de vakantiesfeer met de lekkerste wintersportrecepten

1667 - Blijf in de vakantiesfeer met de lekkerste wintersportrecepten (1)

Voor veel wintersporters is de vakantie helaas weer voorbij. De gezellige maand december heeft plaats gemaakt voor een koud en grijs januari. De maand waarin half Nederland start met afvallen. Zonde, want er zijn zoveel lekkere wintersportrecepten, waardoor je de gezellige kerst/wintersportsfeer er een beetje inhoudt in deze saaie maand!

Oostenrijk: kaiserschmarrn en gröstl

Mijn favorieten in Oostenrijk zijn absoluut kaiserschmarrn en gröstl. Een flink bord verse warme kaiserschmarrn met suiker en compote, dat gaat er altijd in. Het liefst natuurlijk op een zonnig terras of een knusse berghut, maar ook thuis smaken ze echt prima! Wintersportfilmpjes en foto's erbij en ik kom weer helemaal in de sfeer!

Frankrijk: crêpes en tartiflette

Een lekkere snack na het skiën in Frankrijk: de crêpe. Gewoon met suiker of hartig met kaas, heerlijk! Als lunch of diner is tartiflette bij mij favoriet; een heerlijke ovenschotel met reblochon-kaas, aardappel, uien en spek, mmm. Alleen valt het skiën na zo'n zware hap niet altijd mee.

Zwitserland: kaasfondue en raclette

Als je niet van kaas houdt, dan zit je in veel restaurants en berghutten in Zwitserland niet op de juiste plaats. De geur van gesmolten kaas komt je bijna overal tegemoet. Ook thuis is het gezellig om de Zwitserse kaas te laten smelten. Het liefst niet zo'n kant en klaar plakje uit de supermarkt, maar zelf blokjes kaas snijden, beetje knoflook, wijn en smelten maar!

Trek gekregen?

Heb je trek gekregen na het lezen van al deze heerlijkheden? Klik hieronder voor het recept van jouw favoriete wintersportgerecht:

Klik hier voor een overzicht van alle wintersportrecepten >>

Met welk recept kom jij weer in de wintersportstemming? Mis je jouw favoriete recept op Snowplaza? Geef het ons door en wij zorgen dat binnenkort ook jouw recept bij ons online staat!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.