Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: de beste Nieuwjaarswensen op een zonnige Nieuwjaarsdag

Allereerst namens het hele Snowplaza team de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Opnieuw veel zon voor vandaag. Lokaal wel de laaghangende bewolking in de dalen. Morgen lichte sneeuwval aan de noordflank en overgang naar bewolkter weer. Pas op donderdag is aan west flank weer sneeuw mogelijk.

Veel zon op de besneeuwde pistes

Vandaag veel zon, morgen meer bewolking en lichte sneeuwval.

Door de aanwezigheid van een hogedrukgebied hebben we vandaag nog vrijwel overal een zon overgoten dag. Wel zal er net als gisteren in enkele dalen laaghangende bewolking aanwezig blijven maar is het droog. Maar morgen is sneeuw mogelijk als een zwakke bewolkingszone vanuit het noorden de Alpen bereikt. Sneeuw, maximaal 2-5 cm, valt vooral aan de noordflank vanaf 200-400m. De dagen erna is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Op woensdag verdwijnt het hogedrukgebied van de weerkaart en krijgen we met een westelijke stroming te maken. De sneeuwgrens is dan inmiddels naar 800-1200m gestegen, en is er wat lichte sneeuwval aan de westkant van de Alpen. De dagen erna zal de sneeuw zich iets oostelijker kunnen uitbreiden, maar wederom zijn de hoeveelheden beperkt.
Betrouwbaarheid:
80% van de berekeningen geven een overgang naar een zuidwestelijke stroming komende week.

Ideale omstandigheden op de eerste dag van 2011.

Duitsland: Zon, morgen meer bewolking en lichte sneeuwval.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, in de vroege ochtend lokaal een enkele mistbank. Tegen de avond van het noorden uit toenemende bewolking. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Overgang naar zwaar tot geheel bewolkt weer met lichte sneeuwval boven de 200-400m, later tot in de dalen. De wind is zwak uit west tot noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Op maandag breekt de bewolking en wordt het overal droog. De dagen erna zijn er uitgebreide opklaringen maar komen er ook wolkenvelden voor. Op woensdag neemt de bewolking toe naar zwaar tot geheel en valt er vervolgens van tijd tot wat regen, of sneeuw boven de 1200-1800m.

Frankrijk: Overwegend zonnig, vanaf woensdag meer bewolking en sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, in de vroege ochtend lokaal een enkele mistbank. In de dalen zal lokaal laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht, in het noorden half, bewolkt. In de vroege ochtend lokaal nevelig met in enkele dalen laaghangende bewolking. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Eerste dagen licht tot half bewolkt en droog. Op woensdag van het westen uit toenemende bewolking en sneeuw boven de 1200-1800m.

Italië: Opklaringen en droog, na het weekend mogelijk meer bewolking.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In de vroege ochtend een enkele mistbank. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
In het westen licht tot half bewolkt en droog. In het noorden, met name op de hoger gelegen gebieden, half tot zwaar bewolkt en een kleine kans op wat lichte sneeuw. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Wisselend bewolkt en droog. Op donderdag meer bewolking en vanuit het westen kans op sneeuw boven de 1200-1500m.

Oostenrijk: Vandaag zon, morgen meer bewolking en sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. Eerst lokaal nog een enkele mistbank in de dalen. De wind is zwak uit oost tot noordwestelijke richting.
Morgen:
Aan de noord en west flank overgang naar zwaar tot geheel bewolkt weer, met af en toe wat lichte sneeuwval. Aan de zuidflank meest half bewolkt, en in de vroege ochtend nevelig en slechts lokaal een enkele mistbank. De wind is zwak uit west tot noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Op maandag aan de noordflank zwaar tot geheel bewolkt en af en toe wat lichte sneeuw. De overige dagen wisselend bewolkt en droog. Op donderdag zwaar tot geheel bewolkt en van het westen uit lichte sneeuw boven de 1200-1500m.

Zwitserland: Zonnig, op zondag en donderdag sneeuwkansen.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In de vroege ochtend een enkele mistbank, overgaand in laaghangende bewolking in de dalen. In de avond van het noorden uit toenemende bewolking, maar het blijft vooralsnog droog. De wind is zwak uit west tot noordwestelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd wat lichte sneeuwval boven de 200-600m. De wind is noordwestelijk en zwak tot matig.
Maandag t/m Donderdag:
Op maandag op de hoogste toppen wat lichte sneeuw, met half tot zwaar bewolkt weer. Daarna licht tot half bewolkt en droog, maar woensdag van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt. Dan is ook weer lichte sneeuwval mogelijk boven de 1200-1500m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.