9 juli 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Impressie van Kirchenkarbahn II in Gurgl

Foto: Ötztal Tourismus

Gurgl staat te boek als één van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen. En vanaf komend seizoen zijn die sneeuwzekere pistes nog sneller en comfortabeler te bereiken! In 2015 werd de toenmalige sleeplift op de Kirchenkogel vervangen door de Kirhenkarbahn I. Nu is het moment gekomen om de destijds aangelegde gondel te verlengen met een tweede sectie. Ook staat de aanleg van een nieuwe piste gepland. Zo wordt het skigebied aan het einde van het Ötztal nóg groter en aantrekkelijker. In dit weblog nemen we de Kirchenkarbahn II onder de loep en informeren wij je over de bouw van deze nieuwe lift in Gurgl.

Kirchenkarbahn II in Gurgl

Op de Kirchenkogel in Gurgl staat een uitbreiding van de Kirchenkarbahn gepland. Door de aanleg van een tweede sectie kun je voortaan nog hoger in het skigebied uitkomen. Het nieuwe bergstation komt op een hoogte van 2839 meter. De lift legt een snelheid van 5 meter per seconde af, waardoor je vanaf het dalstation op 2175 meter, binnen 9 minuten boven bent. Het toekomstige middenstation bereik je in iets minder dan vier minuten. In totaal overbrugt Kirchenkarbahn I+II een hoogteverschil van 664 meter.

Nieuwe piste van 2,2 kilometer lengte

De huidige Kirchenkarbahn is al voorzien van stoelverwarming. Ook de gondels die aan de lift worden toegevoegd, krijgen vanzelfsprekend deze eigenschap. Zo kun je voortaan comfortabel naar boven om het startpunt van de nieuwe piste te bereiken. De nieuwe afdaling in het skigebied van Gurgl wordt 2,2 kilometer lang. Links en rechts van de piste kunnen liefhebbers van off-piste skiën zich uitleven. Met de komst van deze nieuwe lift en piste toont het skigebied in ontwikkeling te blijven en concurrerend te zijn.

Technische details van de verlengde Kirchenkarbahn

Data & cijfers van de 10 pers. gondel Kirchenkarbahn

Bergstation: Kirchenkogel Lengte: n.b.
Hoogte bergstation: 2839 m Hoogteverschil: 664 m
Snelheid: 5 m/sec Duur: 9 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Gurgl

Meer informatie over skigebied Gurgl

Skigebied Gurgl ligt aan het einde van het Ötztal en staat bekend als een van de meest sneeuwzekere regio’s van de Alpen. De pistes liggen hier allemaal tussen de 1793 meter en 3082 meter, waardoor je je hier over de sneeuw nooit zorgen hoeft te maken. De langste piste van Gurgl loopt vanaf het Gipfelhaus op de Wurmkogel naar het dal en is 8 kilometer lang. Het skigebied is bijzonder geliefd bij freeriders. Er zijn uitstekende mogelijkheden om off-piste te skiën en er vallen altijd wel ongerepte poedervelden te vinden. Ook liefhebbers van winterwandelen en toerskiën kunnen rond Gurgl goed uit de voeten.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.