1 augustus 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Nieuw-Zeeland biedt je duizenden mogelijkheden voor je vakantie. Het land aan de andere kant van de wereld is zowel in de zomer als in de winter een geliefde bestemming. Tijdens de zomermaanden in Nieuw-Zeeland wordt er veel gesurfd en gehiked, maar van juni tot oktober is het de beurt aan de skiërs en snowboarders. Het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland, Whakapapa, ligt op het Noordereiland en beschikt over pistes voor alle niveaus. In dit weblog lees je alles wat je moet weten over Whakapapa, zodat je je wintersport naar dit bijzondere skigebied kunt plannen.

Skiën in Whakapapa in Nieuw-Zeeland

Op 10 juni is het wintersportseizoen in Whakapapa Ski Area, gelegen tussen Auckland en Wellington, van start gegaan. Het vulkaan-skigebied is met 44 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland en behoort tot de skiregio Mt. Ruapehu. Er zijn pistes voor alle niveaus, zodat zowel beginners als gevorderden zich hier thuis voelen. Snowboarders en freeskiërs kunnen zich uitleven in het snowpark met diverse kickers, boxen en natuurlijke hindernissen. Voor beginners is er het Happy Valley gedeelte met een ideale oefenweide. De pistes van skigebied Whakapapa reiken tot een maximale hoogte van 2320 meter.

#1. Après-ski in het Knoll Ridge Café

Wanneer de benen ’s middags vermoeid raken, is het hoog tijd voor een pauze. Wie daar ook een prachtig uitzicht bij wil moet naar het Knoll Ridge Café. Deze skihut ligt op een hoogte van 1600 meter en is daarmee het hoogste café van Nieuw-Zeeland. Naast een blik in het oneindige kun je je hier verheugen op een uitgebreid saladebuffet en gerechten vanuit de hele wereld. Kleine snacks en warme (alcoholische) dranken mogen natuurlijk ook niet ontbreken bij de après-ski.

#2. Happy Valley Snow Park voor families en beginners

Voor families met kinderen en beginners zonder ski-ervaring beschikt Whakapapa Ski Resort over het grootste oefengedeelte van Nieuw-Zeeland: het Happy Valley Snow Park. Het afgeschermde gebied biedt de perfecte omstandigheden om te leren skiën. Ook wie zonder ski’s een bezoekje brengt aan Whakapapa heeft hier wel iets te zoeken. Van sneeuwpoppen bouwen tot sleeën of een ritje in de stoeltjeslift, in het Happy Valley Snow Park is het allemaal mogelijk.

#3. Freeriden in de Black Magic Backcountry Area

De Black Magic Backcountry Area, gelegen aan de rechterzijde van het skigebied, maakt het mogelijk om heerlijke off-piste afdalingen te maken. Freeriders kunnen zich in dit Nieuw-Zeelandse skigebed verheugen op ongerepte poeder en goede mogelijkheden. Wees je er echter van bewust dat de Black Magic Backcountry Area niet wordt gecontroleerd op lawinegevaar. Het freeriden in Whakapapa is daarom alleen voorbehouden aan wintersporters die op pad gaan met een geschikte lawine-uitrusting en kennis.

Overzicht pistes en liften in skigebied Whakapapa

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes11 km Sleepliften5SeizoensstartJuni 2018
Rode pistes22 km Stoeltjesliften7SeizoenseindeEind oktober 2018
Zwarte pistes11 km Andere liften3Dagkaartca. € 74,-
Skiroutesn.b. Bergtreinen / Min. hoogte1630 m
Totaal44 km Capaciteitn.b.Max. hoogte2320 m

Praktische tips voor een reis naar skigebied Whakapapa

Bereid je voor op een lange reis naar skigebied Whakapapa in Nieuw-Zeeland. Je bent hoe dan ook meer dan 24 uur onderweg vanaf Schiphol naar vliegveld Palmerston en je moet rekening houden met minimaal 2 tussenstops. Vanaf de luchthaven is het nog 2,5 uur rijden naar het skigebied. Mocht er verse sneeuw vallen dan dien je rekening te houden met een sneeuwkettingenplicht. Een dagkaart voor alle liften inclusief de huur van skimateriaal bedraagt ongeveer € 100,-.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen