4 juli 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wanneer de temperatuur bij ons toeneemt, dient aan de andere zijde van de wereld de winter zich juist aan. De eerste vlokken sneeuw op het zuidelijk halfrond zijn al lang weer gevallen en de bergtoppen hullen zich in het wit. In Australië is het wintersportseizoen inmiddels van start gegaan. Skigebied Perisher ligt in het zuidoosten van het land en staat te boek als het populairste skigebied van Australië. Je gaat hoe dan ook een bijzondere ervaring beleven wanneer je hier op de ski’s staat! Snowplaza heeft het Australische skigebied Perisher voor je onder de loep genomen.

Skiën in Perisher in Australië

Perisher behoort met Mt. Buller en Falls Greek tot de meest geliefde skigebieden van Australië en de grootste van het zuidelijk halfrond. In totaal beschikken de vier deelskigebieden van Perisher over honderd kilometer aan pistes. 47 liften, voornamelijk stoeltjesliften, zorgen voor de ontsluiting van het piste aanbod. De pistes zijn over het algemeen niet al te lastig en niet al te lang. 3 kilometer is de afstand van de langste afdaling. Het geringe hoogteverschil is mogelijk door het feit dat de dalstations van de meeste liften al op een flinke hoogte liggen. De pistes van Perisher reiken tot een maximale hoogte van 2034 meter.

Pistekaart Perisher

#1. Enige superpipe van Australië in Perisher Valley

De enige superpipe van Australië is te vinden in het deelskigebied Perisher Valley. Maar dit is niet de enige highlight van dit skigebied. Freestylers kunnen zich in Perisher ook naast deze superpipe uitleven. Er zijn maar liefst 7 snowparks met diverse moeilijkheidsgraden. Beginners maken hun eerste freestyle stappen in Yabby Flat Mini Park of in het Mt. Piper Fun Park. Wie al wat meer ervaring heeft, kan direct door naar Jump City, Leichhardt Terrain Park en Bright’s Pipe.

#2. Beginnersgebied Smiggin Holes

In Smiggins komen alle beginners en kinderen samen, die nog niet al te veel ervaring op de ski’s hebben. Dit gebied leent zich door de aanwezigheid van veel blauwe pistes uitstekend voor skilessen en leren skiën. Met de slalompiste en de afdaling door het bos hebben gevorderden hier echter ook wat te zoeken. Tijdens de lunch ontmoet je elkaar in de levendige Smiggins Bistro in de Smiggins Arcade.

#3. Peak Festival tijdens de seizoensstart

Van 9 tot 12 juni was het weer zo ver: het skiseizoen van Perisher ging van start met het Peak Festival. De opening werd vier dagen lang gevierd met muziekoptredens op 10 verschillende podia. Diverse bands en artiesten uit Australië zorgden voor een knallende seizoensouverture.

Avondskiën in Perisher: iedere dinsdag en zaterdag

Overzicht pistes en liften in skigebied Perisher

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes22 km Sleepliften21Seizoensstart9 juni 2018
Rode pistes66 km Stoeltjesliften14Seizoenseinde2 oktober 2018
Zwarte pistes18 km Andere liften12Gletsjer
Skiroutesn.b. Bergtreinen5Min. hoogte1605 m
Totaal100 km Capaciteit53.990 Pers./uur.Max. hoogte2034 m

Praktische tips voor een reis naar skigebied Perisher

De reis naar Perisher Valley begint met een vlucht naar de hoofdstad van Australië, Canberra. Vanaf Schiphol valt deze luchthaven met één of twee keer overstappen te bereiken. Trek in ieder geval meer dan 24 uur uit voor deze vliegreis. Vanaf Canberra dien je nog 2,5 uur met de auto naar het skigebied in Kosciuszko National Park te rijden. Het laatste stukje van Perisher Valley naar Bullock Flat kun je afleggen met de Skitube, de plaatselijke treindienst. De kosten voor een 6-daagse skipas bedragen ongeveer € 333,-.

Klik hier voor de top 5 skigebieden in Australië >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen