Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: vandaag en morgen lichte sneeuwval

Vandaag en morgen trekt een bewolkingszone met wat lichte sneeuw boven de 1000-1400m over de Alpenlanden. Voor en na deze zone komt vrijwel geen bewolking voor. In de nachten en ochtenden zal het nevelig en lokaal mistig zijn.

Satellietfoto van de Alpen op maandagochtend, 27 december 2010.

Vandaag en morgen bewolkt en wat lichte sneeuwval.

Komende dagen blijft een hogedrukgebied in de omgeving van de Alpen het weerbeeld bepalen. We krijgen te maken met rustige omstandigheden waarin er steeds meer ruimte voor de zon zal zijn. Wel passeert er vandaag en morgen een zwakke bewolkingszone met van tijd tot tijd wat lichte sneeuwval boven de 1000-1400m. Deze zone bereikt vanmiddag de westelijke skigebieden, terwijl morgenmiddag de zone het oosten van Oostenrijk bereikt. Voor deze zone en na het passeren ervan overheersen de opklaringen. Er is in de nachten en vroege ochtenden kans op nevel en of mistbanken. Deze lossen in vrijwel alle dalen weer op, maar op sommige plaatsen zal deze hardnekkiger zijn. We zullen ook geregeld zien dat er laaghangende bewolking in de dalen aanwezig blijft. Maar sneeuw zal hier niet meer uit vallen. Er is een zeer kleine kans dat dit op vrijdag aan de noordflank nog wel mogelijk is. De verwachting is dat we het tot en met het nieuwe jaar zullen moeten doen met de sneeuw die er nu al ligt.
Betrouwbaarheid:
85% van de berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

Opkomende zon in Les Trois Vallees.

Duitsland: Eerst wisselend bewolkt, later meer zon


Vandaag:
Van het westen uit toenemende bewolking en af en wat sneeuw boven de 1200-1400m. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Naar het oosten wegtrekkende bewolking en lichte sneeuwval. Van het westen uit overgaand in licht tot half bewolkt weer en droog. De wind is zwak en veranderlijk.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht tot half bewolkt weer. In de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking. Op vrijdag tijdelijk van noorden uit toenemende bewolking en kleine kans op wat zeer lichte sneeuwval.

Frankrijk: Meeste dagen zon, morgen kans op sneeuw.


Vandaag:
Half, in de middag zwaar tot geheel, bewolkt en vooral in het noorden kans op wat lichte sneeuwval, boven de 1200-1500m. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Licht tot half bewolkt weer. In de middag vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit het zuidoosten.
Donderdag t/m Zondag:
Licht tot half bewolkt weer, in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking.

Italië: Eerst nog sneeuw later meer zonnige perioden.


Vandaag:
Vanuit het noordwesten uit toenemende bewolking, naar half tot zwaar bewolkt. Slechts op de hoogste bergtoppen in het westen kan de bewolking dik genoeg zijn om wat lichte sneeuw te produceren. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Naar het oosten wegtrekkende bewolking, en geleidelijk aan droog. Van het westen uit half tot zwaar bewolkt en in de middag meest licht bewolkt. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht tot half bewolkt weer. In de loop van de week in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking, welke lokaal hardnekkig kunnen zijn.

Oostenrijk: Vooral op dinsdag en woensdag kans op sneeuw.


Vandaag:
Van het westen uit toenemende bewolking en kans op wat sneeuwval boven de 1000-1400m. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig.
Morgen:
Naar het oosten wegtrekkende sneeuwval en bewolking. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht tot half, in het oosten zwaar, bewolkt weer. In de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen. Tegen het weekend van het noorden uit toenemende bewolking en in de hoogst gelegen locaties kans op wat lichte sneeuwval.

Zwitserland: Weinig bewolking, op dinsdag kans op sneeuw.


Vandaag:
Van het westen uit toenemende bewolking en sneeuwval boven de 1000-1400m. De wind is eerst zuidoostelijk en zwak tot matig.
Morgen:
Licht tot half bewolkt en droog. Op de hoger gelegen skilocaties in het zuiden kan er aanvankelijk nog veel bewolking voorkomen en kan het licht sneeuwen. Maar in de middag is het overal droog. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht tot half. In de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.