5 juni 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Situatie Mont Valaisan skigebied La Rosière

(Foto: © Office de tourisme - La Rosière)

La Rosière, onderdeel van het Frans-Italiaanse skigebied Espace San Bernardo, heeft grote veranderingen gepland voor het volgende wintersportseizoen. Door middel van de aanleg van twee stoeltjesliften wordt een compleet nieuwe berg ontsloten. Vanaf wintersportseizoen 2018/2019 heb je op de Mont Valaisan maar liefst vijf nieuwe pistes tot je beschikking. Het skigebied krijgt hierdoor een nieuw hoogste punt op 2800 meter en wordt hierdoor extra sneeuwzeker. De nieuwe pistes worden rood en zijn geschikt voor meer ervaren skiërs. Ook komt dit de freeridemogelijkheden in La Rosière ten goede.

Twee nieuwe stoeltjesliften in La Rosière

De voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe liften zijn al in volle gang. Zo is de verankering voor de liftpalen aangelegd en is men begonnen met de bouw van de liftstations. De nieuwe Moulins Express start op een hoogte van 1935 meter en brengt wintersporters in vijf minuten naar 2450 meter. Hier kun je kiezen voor één van de rode pistes of in de Mont Valaisan Express stappen, die naar het nieuwe hoogste punt van het skigebied op 2800 meter gaat. De kosten voor de aanleg van de twee nieuwe stoeltjesliften en vijf extra pistes bedragen 15 miljoen euro.

Zes kilometer aan nieuwe pistes

In totaal worden er door de aanleg van vijf nieuwe pistes, zes extra pistekilometers aan het skigebied toegevoegd. De afdaling van de top wordt het meest uitdagend, die vanaf het bergstation van de Moulins Express zijn eenvoudiger. Freeriders kunnen voortaan makkelijker off-piste skiën. Ze kunnen kiezen voor een afdaling op de Mont Valaisan of door skiën naar de lift van Le Vaz dieper in het dal (1515 m).

Wintersporters op het uitkijkplatform bij de Fort Express

Uitkijkplatform bij het bergstation van de Fort Express (Foto: © Office de tourisme - La Rosière)

La Rosière is volop in ontwikkeling

De ontsluiting van Mont Valaisan past bij de weg die La Rosière enige jaren geleden is ingeslagen. Er zijn diverse nieuwe accommodaties gebouwd en het skigebied is volop in ontwikkeling. Sinds afgelopen winter is er bij het bergstation van de Fort Express (2383 m) een uitkijkplatform waar je met behulp van je skipas een foto kunt laten maken. Ook is er een nieuwe funcross gekomen, waarbij je onder meer door tunnels moet skiën. Ook wordt er iedere dinsdag ‘First Tracks Vip’ aangeboden. Hierbij krijg je samen met vijftien andere geluksvogels van 07:30 tot 09:00 uur exclusief toegang tot een deel van het skigebied. Na afloop staat er in het L’Antigel restaurant een overdadig ontbijt voor je klaar.

Meer informatie over La Rosière

La Rosière ligt op een hoogte van 1850 meter in de Franse Savoie, vlakbij bekende(re) bestemmingen als Val d'Isère, Tignes en Les Arcs. Het dorp bestaat uit een levendig, authentiek centrum en een deel, Les Eucherts, dat op 10 minuten wandelen afstand ligt of bereikbaar is via de gratis skibus. Verwacht hier geen betonnen appartementencomplexen, maar sfeervolle gebouwen die passen bij de omgeving. La Rosière deelt het skigebied Espace San Bernardo met La Thuile in Italië. Via de Petit Saint Bernard ski je zo de grens over, op weg naar een overheerlijke Italiaanse pasta. Het skigebied beschikt over 160 kilometer aan pistes, maar daar komt door dit nieuwe project verandering in.

In het skigebied van La Rosière ski je zo de grens met Italië over (Foto: © Office de tourisme - La Rosière)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.