12 mei 2018 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Candide Thovex Ski in the World

De meest gekke skiër van de wereld is terug! En gek is hij nog altijd! Candide Thovex is op de meest bizarre plekken ter wereld gespot op ski’s. En wederom ontbreekt er een belangrijk wintersportcomponent: sneeuw. Dat je voor skiën helemaal geen sneeuw nodig hebt, bewijst de freestyle skiër in deze video. In plaats van op geprepareerde pistes of in het snowpark, skiet hij door tropische regenwouden, woestijnen en zelfs over de Chinese Muur. Ook nu heeft hij weer de nodige spectaculaire trucs voor ons in petto. In dit weblog de video waarin Thovex laat zien dat hij uit de voeten kan op alle ondergronden, in alle windstreken.

Candide Thovex heeft geen sneeuw nodig om te skiën

De video begint zonder groots en meeslepend intro. Candide Thovex skiet het beeld binnen en direct zie je de rode rotsen. Vervolgens skiet hij dwars door het Terracottaleger, door vulkanisch as en over een oneindig lijkende groene weide. Hij trotseert de stromende regen en raast voorbij een kletterende waterval. In het volgende shot dendert hij opeens van de Chinese Muur af. Zelfs de stenen trappen kunnen hem niet van het maken van sprongen en trucs weerhouden. Daarna volgen er dorre steppen, een dichtbegroeide jungle, reusachtige zandduinen en de oceaan. Uiteindelijk eindigt hij in een stoeltjeslift in een tropische omgeving, zonder ook maar een keer in aanraking met sneeuw te zijn geweest.

Skiën buiten de de gebaande paden

Dat skiën ook zonder sneeuw mogelijk is, bewijst de Franse freeride professional Candide Thovex in deze video. In samenwerking met Audi is de clip ‘Ski in the World’ ontstaan. Hierbij heeft de filmcrew over de hele wereld gereisd en de gerenommeerde wintersportbestemmingen links laten liggen. Er werd voor sneeuwloze regio’s in Azië, Europa en Amerika gekozen. Omstandigheden die andere wintersporters zouden afschrikken, ziet Candide Thovex juist als een uitdaging.

Meer informatie over Candide Thovex

Al voordat deze video werd gepubliceerd was de naam Candide Thovex een begrip in de wintersportwereld. De knotsgekke freerider, die in 1982 het levenslicht zag, heeft al diverse prestigieuze titels in de wacht gesleept. Meerdere video’s van de serie ‘One of those Days’ zijn in rap tempo viral gegaan op het internet en hebben miljoenen views gekregen. Niet altijd verliepen deze opnames even soepel. Na een zware crash in 2007 ontsnapte hij ternauwernood aan een dwarslaesie.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen