11 april 2018 door Michiel in 'Alpenweer'' | 0 Reactie(s)

Webcam sneeuw Sauze d

Aan de noordkant van de Alpen is het lenteachtig en vrij zonnig, maar aan de zuidkant kan de komende dagen tot wel een meter nieuwe sneeuw vallen. In de dalen valt de neerslag als regen, hetgeen plaatselijk flinke wateroverlast kan veroorzaken. Volgende week ontwikkelt zich een hogedrukgebied boven Europa waardoor het overal zonnig en droog gaat worden. Er komt een zuidelijke stroming op gang, waardoor langs de noordrand van de Alpen hoge temperaturen kunnen worden gemeten.

100 cm nieuwe sneeuw

Het noordelijke deel van de Alpen heeft de komende dagen te maken met föhnwind, veel zon en lenteachtige temperaturen van 17 tot 21 graden. Aan de zuidkant van de Alpen is het bewolkt. Er valt de komende dagen erg veel regen, wat voor overlast kan zorgen. Boven de 2000 meter kan er 40 tot 70 cm sneeuw vallen tussen nu en zaterdag, in het westelijk deel lokaal zelfs 80 tot 100 cm. Beneden de 2000 meter valt de neerslag als regen. Hoeveelheden van ongeveer 80 tot 90 mm kunnen dan voor serieuze wateroverlast zorgen in de Italiaanse of Zuid-Zwitserse Alpen.

Sneeuw Prato Nevoso

Actueel webcambeeld uit Prato Nevoso, Italië: de sneeuw komt gewoon nog naar beneden!

Prachtig skiweer dit weekend

In het weekend slaat het weer om en dan wordt het geleidelijk overal droog met ook regelmatig zon. De temperaturen liggen dan tussen 17 en 23 graden in de dalen. Vanaf zondagmiddag kan er wel weer wat neerslag vallen. De sneeuwvalgrens blijft rond 2000 meter steken, maar begint gestaag op te lopen als warmere lucht binnensijpelt. Dit betekent dat de komende dagen steeds meer lager gelegen pistes gesloten zullen worden. Op de gletsjers blijft het overigens prachtig skiweer: weinig wind en temperaturen rond het vriespunt. Door de droge lucht wordt sneeuw niet snel een natte drab.

Droge, warme lucht met veel zon

Volgende week ontwikkelt zich een hogedrukgebied boven Europa. Naarmate dit hogedrukgebied verder over het zuiden van Europa trekt zorgt dit geleidelijk voor drogere en warmere lucht en daarbij ook veel zon. De temperaturen stijgen in de dalen naar 20 tot 23 graden en de vorstgrens komt rond de 3000 meter te liggen. De sneeuw op de gletsjers wordt dan ook langzaam steeds minder van kwaliteit. Hogerop blijft door de droge lucht en temperaturen rond 0 de sneeuw nog redelijk intact, maar de lagere delen van de gletsjers zullen gaan smelten.

Zillertal Arena zonnig

In de Zillertal Arena wordt vandaag gewoon heerlijk geskied

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen