Skip to navigation Skip to main content

La Plagne investeert komende jaren in nieuwe skiliften

La Plagne staat de komende jaren grote veranderingen te wachten. Diverse liften worden vernieuwd, waarvan de eerste komende zomer al wordt aangelegd. Meest in het oog springt de vervanging van de Bellecôte gondel richting de gletsjer. Ook de komst van een nieuwe gondel in La Plagne 1800 en een nieuwe stoeltjeslift staan op de agenda. Over de komst van deze nieuwe liften werd al enkele jaren gesproken, maar inmiddels zijn de plannen een stuk concreter. Hiermee speelt La Plagne in op de veroudering en beperking van het huidige liftaanbod om ook in de toekomst wintersporters snel en veilig te kunnen vervoeren.

Nieuwe 6-persoons Inversens stoeltjeslift

Voor volgend wintersportseizoen staat de opening van de nieuwe Inversens stoeltjeslift gepland. De oude 4-persoons lift uit 1987 was nodig aan vervanging toe en daar wordt nu gelukkig gehoor aan gegeven. Met een capaciteit van maar liefst 3600 personen per uur, behoren wachttijden hier voortaan tot de verleden tijd. De oude lift deed er maar liefst 15 minuten over om boven te komen, de nieuwe Inversens gaat hier minder dan 7 minuten over doen. Het nieuwe dalstation komt iets meer naar links te liggen, het bergstation komt op dezelfde locatie als in de huidige situatie. Het Franse bedrijf Poma zal de lift gaan bouwen.

Cijfers & feiten van de nieuwe Inversens stoeltjeslift

Bergstation: Roche de Mio Lengte: 2042 m
Hoogte bergstation: 2720 m Hoogteverschil: 510
Snelheid: 5,5 m/sec. Tijd: ca. 7 min.
Gondelcapaciteit: 6 personen Capaciteit: 3600 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.n.b. Plaats: La Plagne

Vervanging van de Bellecôte gondel

Ook de vernieuwing van de Bellecôte gondel richting de gletsjer staat hoog op het prioriteitenlijstje van La Plagne. Deze lift vormt samen met de liften rond Roche de Mio en Belle Plagne het hart van het skigebied en de wachttijden lopen hier regelmatig flink op. Er is voor gekozen om hetzelfde traject aan te houden als de huidige gondel. De werkzaamheden gaan in de zomer van 2019 van start en moeten in december 2020 afgerond zijn. Over het aanpakken van de lager gelegen skiliften die je nodig hebt voor toegang tot de gletsjer wordt nog niet gesproken.

Nieuwe gondel vanuit La Plagne 1800

Iedereen die wel eens in La Plagne 1800 heeft overnacht, weet dat het ’s morgens erg druk kan zijn bij de Melezes en ‘1800’ stoeltjesliften die vertrekken vanuit het dorp. Wanneer je de eerstgenoemde lift neemt, kom je ook nog eens uit bij de Bergerie- en Boulevard liften die populair (en dus druk!) zijn bij skiklasjes en beginners. Om aan dit probleem een einde te maken, is er voorgesteld om een nieuwe gondel aan te leggen die veel hoger gaat dan de huidige liften vanuit La Plagne 1800. Het bergstation van de nieuwe gondel moet boven de Aolets sleeplift komen te liggen, waardoor je direct door kunt skiën naar Villages, Soleil, Centre en zelfs Bellecôte. Over wanneer deze lift in gebruik moet worden genomen, zijn geen uitspraken gedaan.

Stoeltjeslift die Inversens en Crozats verbindt

Een nieuwe stoeltjeslift die minder mensen aan hadden zien komen, is een verbinding tussen het dalstation van Inversens en de top van Crozats. Zo hoef je voortaan niet meer de zwarte Crozats piste te nemen, waarvan de sneeuwkwaliteit niet altijd even goed is. Deze nieuwe lift zou een extra optie bieden voor de terugkeer vanaf de Roche de Mio en de afgezonderde Inversens piste beter ontsluiten. De openingsdatum voor deze nieuwe stoeltjeslift staat nog niet vast.

Meer informatie over het skigebied van La Plagne

La Plagne laat met de planning van diverse nieuwe skiliften zien bezig te zijn met de toekomst van het skigebied. Meer informatie en details over de liften en de bijbehorende tijdsplanning zal in de komende maanden naar buiten gaan komen. La Plagne maakt onderdeel uit van het Paradiski skigebied. Je hebt hier de beschikking over meer dan 400 km piste die tot een sneeuwzekere hoogte van 3250 meter reiken. Je kunt er prachtige dagtochten richting Les Arcs maken, maar ook beginners vinden hier goede mogelijkheden. In de diverse dorpen van La Plagne liggen de accommodaties vrijwel allemaal aan of bij de piste.

Wat vind jij van de ontwikkelingen in La Plagne? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.