27 december 2010 door Thijs in 'Stellingen''


Een helm! Pff, die hoef je toch alleen maar op met motor rijden? Zeker niet met skiën wat mij betreft. Ze zien er niet uit, ze jeuken en zijn ook nog eens veel te warm op je hoofd. Voor mij dus echt geen helm…

Niet cool?

Zo stond ik er een aantal jaren geleden in. Je zag de helm op de piste nog maar bij mondjesmaat en het werd als “niet cool” gezien. Alleen voor snowboarders was het geoorloofd om een helm te dragen vanwege de stunts die ze maken in het Snow Park. De gemiddelde skiër, zoals ik, droeg geen helm vanwege de vooroordelen die over het hoofddeksel bestonden. Het kwam simpelweg niet in me op.

Muts

Inmiddels zie je dat de helm een steeds prominentere plaats in neemt bij de uitrusting van een wintersporter. Waren het eerst alleen de kinderen die van een blits helmpje werden voorzien, vandaag de dag zie je papa en mama er ook steeds vaker één dragen. Nu de jongere generaties nog! Maar die zijn ook helemaal om! Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, ik zie ze allemaal skiën of boarden met helm! Dat was een jaar of vijf geleden wel anders! Vanwaar ineens deze cultuuromslag?

Veiligheid

Ik heb geen flauw idee. Feit is dat een helm je zekerheid en bescherming biedt. Het gaat er niet eens zo zeer om als je zelf een klapper maakt maar met al die snelheidsduivels op de piste is de kans groot dat je vroeg of laat en keer een botsing maakt. Extra bescherming kan dan geen kwaad! Ook zijn de helmen kwalitatief veel beter geworden. Ze zitten lekker, zien er hip uit en je mag er echt mee gezien worden! Je valt tegenwoordig eerder uit de toon als je een muts draagt dan dat je een helm op hebt!

Of helm?

Welke ga ik nemen?

Ook ik ben helemaal om! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen helm in mijn bezit heb maar dat hij bovenaan mijn verlanglijstje voor de Kerstman prijkt! Ik ben mij inmiddels druk aan het verdiepen in de verschillende soorten helmen en heb ontdekt dat er flink wat te kiezen valt. Ik denk dat ik ga voor zo’n hip model van POC of RED. Nog andere adviezen? Waar moet ik op letten?

Dragen jullie allemaal een helm? Of hoeft dat niet zo nodig? Ik ben benieuwd naar jullie mening... Thanks!

door Jeroen op 28 december

Weet je wat er niet uit ziet? Een hoofd met een groot gapend gaat erin dat je had kunnen voorkomen door goede bescherming te dragen! Echt enorm stupide dat mensen zich op het gebied van veiligheid en bescherming zich laten leiden door schoonheids-, mode- of groepsidealen. Daarmee red je je leven niet hoor..door Franca op 28 december

Na een flinke valpartij enkele jaren geleden ben ik overstag gegaan en heb ik ook een helm gekocht, ondanks dat ik het een foeilelijk ding vind. Veiligheid heeft het deze keer gewonnen van schoonheid (die wordt daarna wel weer zichtbaar).door anoniem op 28 december

Een helm zou verplicht moeten worden voor elke hollander , en wel hierom : omdat ze allemaal denken dat ze kunnen skien en dat bij lange na niet zo goed kunnen als b.v de oostenrijkers die wel allemaal een helm dragen en wel omdat het veiliger is voor je zelf .En niet zeuren over bruin worden ga dan lekker naar de zon , je arm of been kan je breken maar je HOOFD niet !!!!!door Taliena op 2 januari

Een helm ziet er inderdaad niet uit. Ik heb het geprobeerd, maar het belemmert je gehoor te veel. Dus voor mij geen helm. Verder is het percentage skiers dat hoofdletsel oploopt erg laag t.o.v. knie of enkelblessures. Dus men moet niet te betuttelend worden. Straks mag je geen stap meer verzetten zonder polsbeschermers, helm, rugbeschermers, enz.door martin op 5 januari

ik vind een helm op mijn hoofd ook niet zo fyn, maar toen ik in de lift naar beneden keek, zag ik meer mensen met dan zonder helm en als je een botsing krygt met iemand met helm op, dan ben jij zonder helm de sigaar, dus ook al wordt je niet zo bruin of staat het niet zo leuk, gauw allemaal een helm op, voordat het te laat is.ik skie niet meer zonder helm. allemaal veel skieplezier,maar wel met helmdoor Kristel op 24 februari

Ook ik heb lang gezegd ik ga geen helm dragen. Ziet er niet uit, te warm, haar gaat lelijk zitten... Maar anno 2013 (al eerder) kun je echt de piste niet meer op zonder helm! 99% draagt een helm en je valt op als je er geen draagt! Meestal de types: te bruin en te blond...en ze hebben het zelf niet eens in de gaten, ha ha...door Better safe than sorry op 8 december

Het is een stuk drukker op de pistes dan vroeger. Beginners en gevorderden door elkaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook al kijk jij goed uit, een ander misschien niet. Ik wintersport al 34 jaar, waarvan de laatste 6 jaar met modieuze helm. Ik hoor alles prima en een lekker kleurtje op mijn gezicht krijg ik ook nog steeds. Hij is lekker warm omdat de wind wordt geblokkeerd (maar niet het geluid), maar niet tè warm. Als klein kind was ik één van de weinige kinderen mét een helmpje op in Oostenrijk. Ik ben blij dat de meeste skischolen het nu verplichten. Mensen willen graag op wintersport, maar proberen geld te besparen op dingen die in mijn ogen belangrijk zijn voor de veiligheid, zoals een helm en het nemen van skiles bij een skischool (al dan niet ter plekke of thuis). Hier leert men ook gelijk de regels die op de pistes gelden, nog een goede reden om les te nemen.door Geert op 9 december

Ik ski nu ruim 6 jaar met een helm. 'k Was het direct gewoon en ik heb er totaal geen last van. Weet dat mijn dochter onderuit geskied werd, en gelukkig een helm aanhad. Lichte whiplash als gevolg, maar had veel erger kunnen zijn als ze geen helm zou gedragen hebben ! Je hebt niet altijd alles zélf onder contrôle...door Lizette op 10 december

Gewoon verplicht stellen voor iedereen in elk land. Dan heb je ook dat gezeur niet meer over het wel of niet staan van een helm Dan loopt iedereen met een helm en is het normaal. . Neem klein tubetje gel mee en je haar zit weer goed als je hem afdoet! Buiten dat tegenwoordig zijn helmen veel beter van pasvorm en heb je ook modieuze en chique helmen. Dus nogmaals iedereen, overal een helm.door hymalayheks op 13 februari

Dan moet je mij zien met m'n hippe helm met een heel hip kleurtje. Ieder weet me -ook op een volle helling- te vinden. Dus niet alleen veilig en warm, maar ook heel handig als je met een groep bent.door Vieze harry op 20 februari

Helmen moeten verboden worden. Piepschuim Is kankerverwekkend en dit wil ik mijn kinderen niet aandoen. Door de warmte en wrijving die opgewekt worden op snelheden boven de 55 km/h smelt de binnenste laag van de helm op moleculair niveau en Is dus schadelijk voor de gezondheid. #whitelivesmatterdoor Ripi op 21 januari

Ik draag geen helm en werd daar op aan gesproken op de piste. Beetje bizar...door Albert op 12 januari

Ik draag geen helm en zal dat ook niet gaan doen. Ik ski sinds 1974 al zonder en wil het vrije gevoel, de wind, de zon op mijn hoofd niet missen. De bescherming is relatief en ik ski in een gebied waar buiten de vakanties nauwelijks toeristen zijn.door jeanette op 17 augustus

Is dat niet ieders eigen verantwoording? Moet ieder toch lekker voor hun zelf weten of ze een helm dragen. Ik draag geen helm omdat ik het echt vreselijk irritant vind zitten. Als ik echt snel zou snowboarden en stunt zou gaan uithalen, ja dan zou ik zeker een helm dragen maar nu ik relax de berg afga. heb ik daar echt geen zin in.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen