Skip to navigation Skip to main content

Wat als je nou niet (altijd) wilt skiën?

Wintersportliefhebbers heb je in allerlei soorten en maten. Zo heb je de “die-hards” die ’s ochtends staan te trappelen bij de eerste lift, weer of geen weer. Maar er zijn ook genoeg mensen die vooral gaan voor een ontspannen vakantie, beetje skiën, terrasje pakken, genieten van de zon of eens een dagje iets anders doen dan op de lange latten van de berg af. Waar kan je dan het beste heen?

Ook voor niet skiërs

Als je met een groep vrienden of familie op vakantie gaat is het altijd een hele klus om een bestemming te vinden die aan alle wensen voldoet. Er zijn voldoende bestemmingen waar je ook veel activiteiten hebt naast skiën, zoals in Trentino, Italië. Naast mooie skigebieden voor de fanatieke wintersporters, komen ook de niet-skiërs hier goed aan hun trekken.

Wijnproeverij

In Trentino vind je tientallen wijnkelders. Er zijn enkele grote bekende wijnproducenten zoals Cantina D’Iseria, Cantina Cavit of Cantina Toblino (gelegen aan het mooie Toblino meer). Bij deze wijnkelders kan je terecht voor rondleidingen en proeverijen. Wedden dat je met een doosje wijn terug naar Nederland rijdt?

Trento in de sneeuw is nog sfeervoller.

Een bezoekje aan Trento

De hoofdstad van Trentino is zeker een bezoekje waard. Het is een middelgrote stad met een prachtig oud centrum met imposante gebouwen, sfeervolle pleinen, kerken, monumenten en musea. De stad wordt omgeven door een prachtig berglandschap. Uiteraard kan je er ook prima winkelen en zijn er vele gezellige terrassen en restuarants.

Pure ontspanning in een spa of wellnesscentre

In diverse spa's en wellnesscentra kan je heerlijk ontspannen en je laten verwennen. Iedere spa heeft zijn eigen specialiteiten en unieke wateren. Je kan er terecht voor diverse behandelingen. Heerlijk wegdromen tijdens een kruidenbad en ’s avonds als herboren aanschuiven aan het diner. De volgende dag sta je weer vol energie op de ski’s.

Toerskiën

Toerskiën is erg populair in Italië. Je maakt geen gebruik van skiliften en pistes, maar gaat op pad door de ongerepte natuur. Door de “vellen” onder de toerski’s is het mogelijk een berg te beklimmen. Na de beklimming volgt er een fantastische off-piste afdaling terug naar het dal. Lees meer over mijn eerste stappen in de toerskiwereld.

Met de husky's op pad

Het toppunt van romantiek is samen een tochtje maken met de hondenslee. Je zult versteld staan met hoeveel kracht en enthousiasme de husky's door het prachtige landschap lopen.Het kan op de vlakte van Nambino, bij Madonna di Campiglio. Maar ook op de Bordalapas, in Vigolo Vattaro, op de plateaus van Folgaria, Lavarone en Luserna, op de ‘Viote’ van Monte Bondone en in het ongerepte Lagorai gebergte. Je kunt eenmalig een tocht maken of meedoen aan een cursus waarbij je uiteindelijk zelf de honden leidt.

En alsof het nog niet genoeg is

Bijna elke wintersportplaats in Trentino heeft een ijsbaan waar je overdag of 's avonds sfeervol kan schaatsen. Ook zijn er vele langlaufmogelijkheden en last but not least: ijsklimmen! Er is eigenlijk zoveel te doen naast skiën en borden.

Hoewel ik eigenlijk het liefst zoveel mogelijk op de ski’s of op mijn board sta, vind ik het af en toe ook leuk om eens iets anders te doen. En jullie? Wat doen jullie het liefst tijdens je winter(sport)vakantie?

Lees meer over Trentino >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.