24 februari 2020 door Wendy in Tips

Oberstdorf-Kleinwalsertal is een vakantieregio met 5 verschillende skigebieden. Elk skigebied heeft zo zijn eigen karakter en kenmerken, maar allemaal zijn ze zeer geschikt voor families. Zoals in ieder skigebied zijn er ook in Oberstdorf-Kleinwalsertal pistes die je absoluut geskied of geboard moet hebben. De ene afdaling is eenvoudig en geschikt voor de minder geoefende skiër en kinderen, terwijl de andere een uitdagende benentrainer is voor gevorderden. In dit artikel 5 pistes die je geskied moet hebben in Oberstdorf-Kleinwalsertal.

#1. Voor sportievelingen: dalafdaling Nebelhorn

Voor ervaren wintersporters is de dalafdaling van de top van de Nebelhorn (2224 meter hoogte) helemaal terug naar Oberstdorf een absolute must-do. Met 7,5 km is dit tevens de langste afdaling van Duitsland, die bovendien een aantal flink pittige stukken kent. Deze delen van de piste zijn dan ook zwart gekleurd. Zoek je echt een uitdaging? Leg de afdaling dan in 1x af zonder te stoppen. Je zal dan minimaal 10 minuten non-stop aan het skiën zijn. Houd jij dat vol?

Dalafdaling Nebelhorn
Volle vaart richting Oberstdorf

  

#2. Voor families en genieters: Gottesacker/Küren op Ifen

Ifen is een skigebied dat diep ligt verscholen in het Kleinwalsertal, maar absoluut een bezoekje waard is. Niet alleen om de mooie pistes, maar zeker ook om het bijzondere landschap waar je doorheen skiet. Vanaf de top van het bergstation leidt een lange blauwe afdaling terug naar het dal. Je skiet over het Gottesacker plateau, dat een bijzonder stukje natuur is met de door de wind gevormde sneeuwduinen. De piste is breed en ook prima te doen voor beginners. Snowboarders zullen op sommige stukken wat vaart moeten maken.

#3. Voor de afwisseling: dalafdaling Fellhorn

Zonder twijfel één van de meest afwisselende afdalingen van Oberstdorf - Kleinwalsertal, de afdaling van de Fellhorn terug naar het dal in Duitsland. Geniet voor je van start gaat eerst even van het geweldige uitzicht boven en begin daarna de afdaling over een afwisselende rode piste. Het ene moment ski je over een brede afdaling met panoramisch uitzicht, terwijl je even later over een pad tussen de bomen door glijdt.

Dalafdaling Fellhorn
Het uitzicht van de pistes op de Fellhorn is super

#4. Voor de hele familie: Skiweg Hirschegg - Mittelberg

In het Kleinwalsertal kun je van dorpje naar dorpje skiën. En het leuke is dat je ook letterlijk over wegen en langs huizen en pensions skiet. De Skiweg van Hirschegg naar Mittelberg is eenvoudig en geschikt voor de hele familie. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het dal en ski je over heerlijke bospaden. De route kun je in beide richtingen afleggen.

Mittelberg
Je skiet zo het dorp Mittelberg in

#5. Voor natuursneeuwliefhebbers: Höllenrit op Söllereck

Helaas is deze laatste piste niet altijd geopend, omdat de afdaling niet voorzien is van sneeuwkanonnen en dus volledig afhankelijk is van natuursneeuw. Dat maakt deze rode piste genaamd "Höllenrit' wel extra fijn, want skiën op pure natuursneeuw is heerlijk! Goed in de gaten houden dus of de afdaling nummer 6 in Söllereck-Höllwies geopend is.

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen