30 november 2010 door Joris in 'Nieuws''

Door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen zijn de eerste liften in Winterberg al open! Wie had dat gedacht, eind november al skiën in Winterberg! Voor komend weekend staat de opening van het gehele gebied gepland. Vraag je baas maar vast vrij voor vrijdag en maandag!

Skiën in het Sauerland

In het Duitse Sauerland, slechts drie uur vanaf Utrecht, kun je dus prima skiën komend weekend. Naast Winterberg openen ook de andere gebieden in de regio haar liften. Willingen, Neuastenberg, Altastenberg, Sahnehang en Langewiese, er kan allemaal geskied gaan worden! De opening van deze gebieden was vorig jaar ruim twee weken later! Als dit geen goede voortekenen zijn voor komende winter. Tevens zijn er een aantal verlichte pistes waardoor je optimaal gebruik kan maken van je last-minute wintersport.

Willingen

In Willingen zijn ze druk bezig de pistes te prepareren

Vers besneeuwde pistes

In Winterberg, het grootste gebied van de regio, liggen bijna 45 kilometer aan vers besneeuwde pistes voor je klaar. Ideaal om even een weekendje er tussenuit te knijpen of om vast in de stemming te komen voor je wintersport later in het seizoen. De webcambeelden tonen aan dat je niet voor niks komt. Wat ben ik jaloers op die mensen die al op de ski’s staan!

Skigebied Sternrodt

De eerste skiër is gesignaleerd in Skigebied Sternrodt

Loipes ook open

En niet alleen skiërs kunnen de latten onder gaan binden, ook voor langlaufers zijn er in de omgeving van Willingen en Winterberg al ruim 50 kilometer aan loipe beschikbaar. Het ziet er naar uit dat dit aantal in de loop van de week nog verder zal stijgen.

Voor een actueel overzicht de geopende pistes klik hier >>

Komt de wintersport voor jullie er al bijna aan? Tot die tijd vergapen we ons maar aan deze beelden en berichten.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.