15 februari 2018 door Miranda in 'Algemeen''

Olympische sporten zelf uitproberen

Nu we met z'n allen de Olympische Winterspelen massaal volgen, groeit ook de interesse voor de verschillende sportonderdelen. In Savoie Mont Blanc - het grootste skigebied in de Franse Alpen - kunnen winterliefhebbers ook proeven van verschillende wintersporten die de komende weken op televisie in de spotlight staan. Van een Olympische bobsleebeleving tot een curlingwedstrijdje, deze Olympische sporten moet je in Savoie Mont Blanc geprobeerd hebben als je op wintersport gaat.

Bobsleeën in La Plagne

In La Plagne kun je als toerist in een echte bobsleebaan naar beneden racen. Deze baan, met 19 bochten, is tevens Frankrijks enige bobsleebaan, gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1992 in Albertville. Er zijn vier verschillende mogelijkheden om af te dalen:

  • Bob Raft, een zelfrijdende bobslee die snelheden tot 80 km/uur bereikt: €45,- p.p.
  • Speed Luge, een eenpersoonsslee die 90 km/uur kan halen: €109,- p.p.
  • Bob Racing, waar een bobslee met 3 mensen wordt bestuurd door een professionele piloot (120 km/h): €125,- p.p.
  • De echte Olympische beleving waarbij je in professionele overall de 19 bochten naar beneden suist samen met Olympisch medaille winnaar en Wereldkampioen Bruno Mingeon (130 km/h): €295,- p.p.

Bobsleeën in La Plagne

Slalom in Le Grand Bornand

Samen met Alpina Watches ESF Experience, opent de plaats Le Grand Bornand zijn slalom stadion voor het grote publiek. Skiërs kunnen zichzelf timen en hun tijden vergelijken met de tijden van kampioenen zoals Tessa Worley en Steve Missillier. De runs worden getoond op een gigantisch scherm en kunnen worden gedeeld op social media via een app.

Curling in Pralognan

De sport die mede dankzij de curling quiz meer bekendheid heeft gekregen, mag niet ontbreken in de lijst met uit te proberen Olympische sporten. Pralognan la Vanoise heeft één van de weinige Franse curlingijsbanen speciaal voor deze sport ontworpen. Het skiresort was host tijdens de Winterspelen van 1992 voor de curlingwedstrijden. Tijdens een uur op de baan (€ 70,- baanhuur excl. materiaal) leer je de beginselen van deze Olympische sport.

Curling in Pralognan

Ski Cross in Val Thorens

Elke december vinden in Val Thorens de Ski Cross World Cup plaats. Het JF Chapuis Ski Cross circuit opent voor het grotere publiek op 14, 21 en 28 februari in de ochtend, evenals op 7 maart 2018. Een uitgelezen kans om deze baan uit te proberen. Inschrijven kan op de sportclub voor zoveel afdalingen als je maar wilt. Het is tevens mogelijk een les te boeken bij de lokale skischool om de ski cross technieken onder de knie te krijgen.

Biatlon in Bessans

Last but not least de sport biatlon. Bessans, in de Haute Maurienne Vanoise, heeft een speciaal biatlon stadion. Met de Franse skischool ESF kun je je langlauftechnieken verbeteren en leren te schieten.

Biatlon in Bessans

Over Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, diep besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.