24 november 2010 door Thijs in 'Nieuws''

Hoera! De webcams kleuren wit, goed wit! Koning winter heeft voor de eerste keer stevig op de deur geklopt in de diverse wintersportgebieden. Het ziet er naar uit dat het helemaal goed gaat komen met de sneeuw deze kerst. Zet het materiaal maar vast in de wax! Kijk en geniet.

De sneeuw komt dichterbij

Bij het zien van de volgende beelden gaat mijn wintersporthart sneller kloppen. Wat is het fijn om weer zo'n lekker pak sneeuw te zien op de daken van de chalets en pensions. In de Franse gebieden valt er zelfs blauwe lucht te spotten. In Oostenrijk zit het potdicht, en dat kan maar één ding betekenen, nog meer sneeuw! Verder is het opvallend dat het sneeuwfront ook al is opgetrokken naar het noorden, in Winterberg en Willingen ligt zelfs al sneeuw! Nog even en we kunnen weer een weekendje skiën bij onze oosterburen.

Champéry, Les Portes du Soleil

Champéry: blauwe lucht en geprepareerde pistes

Méribel, Les Trois Vallées

Méribel, Les Trois Vallées: wonderschoon winterlandschap

Alta Badia

Alta Badia: onder toeziend oog van de Dolomieten

Nauders am Reschenpass

Nauders am Reschenpass: nu staan de liften nog stil…

Winterberg

Winterberg: slechts drie uur vanaf Utrecht!

Willingen

Willingen: komt de sneeuw ook onze kant op?

Worden jullie ook zo blij bij het zien van deze beelden? Voor de gemoedstoestand is het wel zo fijn om te weten dat het de komende week blijft sneeuwen en dat de vooruitzichten voor skiën tijdens de kerst er goed uitzien. We houden jullie op de hoogte!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.