27 januari 2018 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

De afgelopen dagen was Snowplaza in het bekende en populaire skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Een skigebied dat wij tijdens onze roadtrip door Oostenrijk natuurlijk niet konden overslaan. We logeerden in het knusse dorpje Fiss en doorkruisden vanuit daar twee dagen lang het hele skigebied. We hadden prima weer en de temperaturen waren behoorlijk mild voor de tijd van het jaar. In bovenstaande video geven we je een impressie van hoe het op dit moment is op de pistes. Ga je binnenkort zelf naar Serfaus - Fiss -Ladis en wil je kans maken op een 2-daagse skipas, bekijk dan de video of lees snel verder.

Rust na hevige sneeuwval

Ook in Serfaus-Fiss-Ladis is deze winter heel veel sneeuw gevallen. Terwijl veel skigebieden afgelopen weekend de liften moesten sluiten vanwege heftige wind, sneeuwval en lawinegevaar, waren hier nog altijd liften geopend. Ook waren de drie dorpen gewoon bereikbaar met de auto, terwijl er vele wegen waren afgesloten in Oostenrijk. Wanneer wij woensdagmiddag de bergweg richting Fiss en Serfaus oprijden, is deze schoon, maar de enorme sneeuwmassa's naast de weg verklappen hoeveel hier gevallen is. Ook de straten van Fiss zijn goed begaanbaar, maar de sneeuw wordt hier ook nog met vrachtwagens afgevoerd. Men weet gewoon even niet meer waar ze alle sneeuw moeten laten. Het rustige weer van deze dagen, met wat zon en milde temperaturen, komt als geroepen.

Ge-wel-di-ge pistes

Maar alle sneeuwval zorgt wel voor topcondities op de piste. Vooral in de ochtend, wanneer alles strak geprepareerd is, is het een feestje om af te dalen. De sneeuw is inmiddels lekker ingeklonken en heerlijk 'griffig' zoals ze dat in Oostenrijk noemen. Daarnaast is het momenteel niet superdruk in het skigebied, dus wachtrijen komen niet voor en op de brede pistes heb je alle ruimte om je bochten te draaien. We horen veel landgenoten in het skigebied en zelfs in de plaatselijke pizzeria spreekt de Oostenrijkse ober een aardig woordje Nederlands. We zijn hier graag geziene gasten, dat is al snel duidelijk.

Mooie pistes

De sneeuwcondities zijn super

Het hele skigebied in één dag

Op onze planning stond een live-uitzending op Facebook op vrijdagochtend, maar helaas blijkt het mobiele internet in het skigebied niet overal even sterk, waardoor we ons 'plan-B' gaan uitvoeren. We racen op vrijdag door het hele skigebied en leggen dit vast op video. Onderweg brengen we een bezoekje aan de 'Kinder Schneealm', zonder twijfel één van de beste Kinderlanden in de Alpen. We spreken er met Agnes, die hier al jaren de scepter zwaait en alles in het Kinderland strak onder controle heeft. Erg interessant om te horen hoe ze hier kinderen op een geweldige manier leren skiën. Ook het Kinderland in Fiss, waar mascotte Berta de kleine skiërtjes aanmoedigt, is een echt kinderparadijs. Serfaus- Fiss-Ladis maakt haar naam als familievriendelijke bestemming meer dan waar, maar biedt ook gevorderde en verwende wintersporters alle uitdaging en mogelijkheden die ze zoeken. Wat een topgebied is dit toch!

Pistebord in Serfaus - Fiss - Ladis

Kans maken op een 2-daagse skipas?

Ga jij binnenkort naar Serfaus-Fiss-Ladis en wil je kans maken op een 2-daagse skipas, reageer dan op onze video op Facebook. Maandag verloten we 2 skipassen onder alle mensen die een reactie hebben achtergelaten. Succes!

Nog enkele beelden van afgelopen dagen in Serfaus-Fiss-Ladis...

Snowboarden in Serfaus-Fiss-Ladis

Het waterige zonnetje is prachtig

Liften richting Masner

De lift richting het letterlijke hoogtepunt van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis: Masnerkopf (2828 meter hoogte)

Uitzicht vanaf de Masnerkopf

Uitzicht vanaf de Masnerkopf

Uitzicht vanaf de Zwölferkopf (2496 meter)

Ook het uitzicht vanaf de Zwölferkopf is waanzinnig mooi

Murmli de mascotte in Serfaus

Murmli de mascotte op de Kinder Schneealm in Serfaus

Kinderwedstrijdskiën in Serfaus

Op vrijdag skiën de kids een wedstrijd waarna ze een medaille ontvangen

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.