24 januari 2018 door Miranda in 'Reisverslagen''

In skigebieden zie je ze altijd veel rondrijden: sneeuwscooters. Toch is er bijna nergens in de Alpen de mogelijkheid om zelf een tochtje te maken op zo'n stoere machine. In Turracher Höhe, op de grens tussen Karinthië en Stiermarken, kan het wel. Het is de enige plek in Oostenrijk waar je als toerist op een sneeuwscooter door het witte landschap kunt crossen. Dagelijks vanaf 16.00 uur organiseert Snowmobiling.at een 2 uur durende tocht door de besneeuwde bossen in Turracher Höhe. Snowplaza probeerde het uit.

Dik aangekleed

Om iets voor 16.00 uur verzamelen we ons in het bureau van snowmobiling.at. Na het regelen en ondertekenen van de formaliteiten (alles op eigen risico en als je iets stuk maakt… je kent het wel) gaan we op pad. Ik heb me lekker dik aangekleed, want op zo'n sneeuwscooter verwacht ik weinig actieve beweging en ik ben een enorme koukleum. Je kunt gewoon je skihelm en eigen goggles dragen tijdens de rit. Met behulp van 2 sneeuwscooters met aanhanger worden we naar de bergut Sonnalm gereden. Alleen dit ritje is al erg leuk en smaakt naar meer!

Klaar voor de start van het sneeuwscooterrijden

Ik ben er helemaal klaar voor!

Even wennen

Bij de Sonnalm staan 'onze' sneeuwscooters al klaar. Je kunt ervoor kiezen om alleen op een scooter te rijden of samen. Wij kiezen ervoor om samen te gaan en wisselen onderweg van bestuurder. Na een korte uitleg over hoe je gas geeft, stuurt en remt, is het tijd om op pad te gaan. Ondanks dat ik ook wel eens op een motor rijd, is dit helemaal niet met elkaar te vergelijken. Behalve dan het 'hangen in de bocht'. De sneeuwscooter is een log apparaat en het sturen is best wel zwaar. Hoe meer snelheid je hebt, hoe soepeler het sturen gaat. Gas geven dus ;-). Aanvankelijk ben ik vooral bezig met het sturen en controleren van de sneeuwscooter, maar wanneer het eenmaal een beetje gewend is, begint ook het genieten van de omgeving.

Blij na de sneeuwscootertocht

Dit is heel erg leuk 'speelgoed'...

Volgas

De sneeuwscootertocht leidt door een prachtig dennenbos, gedeeltelijk langs de langlaufloipes. Dit is ook de reden waarom de tocht laat in de middag plaatsvindt, gedeeltelijk in het donker. Het skigebied is dan gesloten en ook langlaufers mogen zich om dat tijdstip niet meer op de loipes begeven. Onderweg stoppen we even om te wisselen van bestuurder. Op een gegeven moment laat de begeleider van de tocht ons zelfstandig rondes rijden. Dit geeft de 'snelle jongens' onder ons de kans om even volgas te geven. Na een half uur 'crossen' rijden we weer netjes in een rijtje gezamenlijk terug naar de Sonnalm. Het is inmiddels donker geworden en iedereen stapt met een big smile van zijn of haar sneeuwscooter. Een unieke ervaring!

Sneeuwscooter in Turracher Höhe

Crossen door het besneeuwde landschap: heerlijk!

Zelf een keertje rijden op een sneeuwscooter?

In het winterseizoen worden er dagelijks sneeuwscootertochten georganiseerd in Turracher Höhe. De prijs bedraagt € 180,- per sneeuwscooter waar je alleen of met z'n tweeën op kan. Reserveren van tevoren bij Snowmobiling.at is aan te raden, want de tochten lopen snel vol! Turracher Höhe is sowieso een aanrader, lees hier

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt