11 november 2010 door Joris in 'Reisverslagen''

Wanneer je op zoek gaat naar Noorse langlaufgebieden, blijft de teller lopen. Want het aantal Noorse langlaufgebieden is groot! Oneindig bijna. En het leuke is: de keuze aan accommodaties sluit daarbij aan. In een stad, dorp en vooral ook: midden in de natuur.

De hytter

Als je van maximale vrijheid houdt en zelf graag de pannen op het vuur zet, kies je voor een hytte. Een goed verzorgd huisje, dat meestal sfeervol wordt verwarmd door een houtkachel. Ideaal als je met vrienden of familie je eigen stek wilt hebben en niet veel meer nodig hebt dan elkaar. De hytter zijn veelal prachtig gelegen in de natuur en beschikken over een grote speeltuin: de natuur! Met langlaufloipes die tot aan de voordeur reiken, dus ski in & ski out!

Noorse lunchbox

Wanneer je jezelf liever in de watten laat leggen, kun je kiezen voor een hotel. Profiteer van de Noorse gastvrijheid als de tafel voor je gedekt wordt. Het serviceniveau van de Noorse accommodaties is hoog en ook veel hotels hebben een prachtige ligging in of nabij de uitgestrekte natuur. Wanneer je van plan bent om er een hele dag op uit te trekken, vraag dan gerust naar een “matpakke”. Een lunchbox op z’n Noors. En…om je vingers bij af te likken.

Noorse charme

Zodra je de natuur in trekt, neemt de natuur je gedachten over. Het ritme van het voortbewegen op de latten vervangt het ritme van alledag. Ontspanning dus terwijl je heel inspannend bezig bent. Het witte landschap wordt af en toe opgeschud door een voor Noorwegen zo kenmerkend houten huisje. In rood of geel bijvoorbeeld, en vaak bedekt met een dik pak sneeuw. Soms hangt er een groot bord met VELKOMMEN in krulletters geschreven aan de deur. Vergeet dan vooral niet een stap over de drempel te zetten. Een glas chocolademelk of gløgg – de Noorse variant van glühwein – zal je zeker smaken.

Wordt jij samen met je familie de langlauf testfamilie van 2011? Doe nu mee >>

Meer informatie over Noorwegen >>

Foto's: Ute foto / Innovation Norway / C.H.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen