10 november 2010 door Nel in 'Reisverslagen''

Als we afgelopen winter onze Berghutgasten vragen om hun mooiste herinnering op te schrijven in het gastenboek, spant onze bijzondere winterse avondactiviteit de kroon. Nog steeds komt het gros van de wintersporters naar de Alpen om te skiën of boarden. Maar als je de natuur echt wilt beleven, dan is er méér…

Winterwonderland

Na een dag skiën verzamelen de gasten zich in de Stube van de Berghut. We rijden door het Rauriserdal naar het schitterende daleinde: Kolm Saigurn. Daar staan twee lange snowscooters klaar om ons over het bospad omhoog te brengen. De sneeuwt vliegt ons om de oren. Weggedoken in onze jas door de kou proberen we te genieten van dit winterwonderland.

Donald Duck-rackets

Met een brede grijns op ons gezicht komen we aan op de plek waar sneeuwschoenen voor ons klaarstaan. Van die Donald Duck-rackets, maar dan van nu. De voorkant van je bergschoenen zitten vast aan het racket, de achterkant los, zodat je gemakkelijk de berg op kunt lopen. We lopen met stokken achter elkaar de berg op het bos weer in, met direct een pittige klim. Daar is niet iedereen op voorbereid... Na 20 minuten kunnen we even uithijgen. Dat hebben we toch maar even gedaan!

Op het uiterste puntje brand een lichtje

Parallel langs de berg lopen we verder. Als we het bos uitkomen, kijken we uit op een fantastisch bergmassief. Helemaal op het uiterste puntje brand een lichtje. Daar huist het hoogste weerstation van Europa. De volle maan zorgt voor onwerkelijk mooi licht. Hij helpt ons bij het vinden dan de hut waar we lekker gaan eten. Er staat een grote pan käsespätzle voor ons klaar, waar we gemütlch met elkaar uit lepelen. Ons buikje is weer rond. We zijn klaar voor onze afdaling: met de rodel.

Brrrr, koud….

Voordat we worden beloond met snelheid, lopen we eerst 20 minuten over het vlakke pad en dan zetten we de afdaling in. Met z’n tweeën op de slee jodelen we vrolijk naar beneden. Pas op de haarspeldbocht. Brrrr, koud…. Op naar de Berghut voor een warme chocomel!

Hans en Nel wonen met hun twee kinderen in de Berghut in het Raurisertal, waar ze mensen de bergen laten beleven en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het is een comfortabele variant op de traditionele berghutten hoog in de bergen. Het is een berghut in een nieuw jasje, met een ongedwongen sfeer.

BerghutBlog.com (volg onze avonturen van droom tot doen) deBerghut.com

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen