13 november 2010 door Miranda in 'Reisverslagen''

In mijn vorige weblogbericht over skiën in Trentino heb ik de eerste 5 redenen om hier te skiën toegelicht. Deze keer ga ik verder met mijn missie om mensen te overtuigen eens een keer te gaan wintersporten in deze mooie provincie in Italië. Waarom? Omdat je er gewoon een keer geweest moet zijn!

6. Voordelig, goedkoop en waar voor je geld

Sinds ik weer in Nederland woon schrik ik me vaak rot in de horeca; wat is het hier duur! Italianen zijn gewend veel buiten de deur te eten en te drinken. De prijzen zijn dan ook een stuk vriendelijker. Voor een espresso in een bar betaal je vaak nog geen euro, de goedkoopste pizza heb je voor zo’n € 5,- en ski’s en schoenen kun je huren voor € 10,- tot € 15,- per dag. Het zijn echt normale prijzen in Trentino. Ook appartementen, hotels en skipassen zijn vaak een stuk voordeliger dan in de andere Alpenlanden.

Bijna niemand op de piste tijdens lunchtijd..

7. Geen drukte op de pistes

Ik schreef in mijn vorig weblogbericht al dat er weinig rijen staan voor de liften, het is dus op de pistes vaak ook rustig. Bovendien nemen Italianen meestal uitgebreid en lang de tijd voor de “pranzo” (lunch). Eigenlijk zitten ze de halve skidag in een berghut of op het terras. De piste is dus voor jou! Lekker hard naar beneden knallen en bochten draaien waar jij dat wilt, heerlijk!

Goede skischolen, ook voor de kleintjes.

8. Goede skischolen

Skileraar word je niet zomaar in Italië. Ik heb daar al eens een weblog over geschreven. In Oostenrijk heb je 3 niveau’s voor skileraren (Anwarter, Landes en Staatlich). Italië heeft alleen skileraren van het hoogste niveau (staatlich), je bent dus gegarandeerd van les op het hoogste niveau. Alleen jammer dat niet alle leraren even goed Engels praten.....

Overal adembenemende uitzichten.

9. Perfect geprepareerde pistes

Italianen zijn kunstenaars als het gaat om het prepareren van pistes. Iedere nacht zijn de pistebully’s in de weer om alle kilometers piste weer in perfecte staat te brengen voor de volgende dag. Geen hobbels en bobbels, maar strakke pistes, Italianen gaan niet voor minder. En daar kunnen wij lekker van meeprofiteren.

10. Veel mogelijkheden voor niet skiërs

Voor degenen die niet willen skiën is er genoeg te doen in Trentino. Lekker genieten van de zon op een terras met een boek, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, wandelen of een stad (Trento of Verona) bezoeken, je kan er echt van alles doen.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg enthousiast over Trentino. Ik verwonder me elke keer dat er zo weinig Nederlanders zijn. En jullie? Overwegen jullie al om er eens heen te gaan?

Lees meer over Trentino >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen