Skip to navigation Skip to main content

Val Thorens winter kick-off

1561 - Val Thorens winter kick-off (1)

In Val Thorens zijn de voorbereidingen in volle gang om de pistes half november open te kunnen laten gaan. De 'officiële kick-off' van het wintersportseizoen staat echter een paar weken later gepland. In de week van 27 november tot en met 3 december luiden onder andere Kane, Erick E en Roog het nieuwe wintersportseizoen in.

Kane’s hoogste concert ooit

Kane liet vorig jaar discotheek Malaysia in Val Thorens al helemaal los gaan en dit jaar belooft het een nog groter feest te gaan worden. Vorig jaar kwam er letterlijk stoom uit de ondergrondse club en dit jaar is er een nog spectaculairdere locatie gevonden voor het concert: open air op de piste bij de 360 Bar! Op dinsdag 30 november zal Neerlands populairste rockformatie het wintersport-publiek in extase brengen met bekende hits als ‘No Surrender’, ‘Fearless’ en ‘Can you handle me’. Dat wordt rocken op de piste!

Week lang entertainment

Naast dit unieke concert staat er tijdens de kick-off week nog meer entertainment op het programma. Zo nemen top dj’s als Erick E en Roog ook de lift naar boven om op grote hoogte te draaien en is er een speciale editie van het clubconcept Latin Lovers. En op zondag 28 november is er de ‘Malibu highest beachparty of the world’ in de bekende bar ‘Le Monde’. De week wordt afgesloten met een heerlijke snow-BBQ op de piste.

Pistekilometers maken

Maar geen openingsweekend zonder pistekilometers maken. Je materiaal kun je overigens thuis laten. Tijdens de kick-off staat op vertoon van je Test-card namelijk het nieuwste ski- en snowboard materiaal (exclusief schoenen) voor je klaar. Met deze card kun je ook deel nemen aan diverse clinics.
Val Thorens maakt deel uit van het immense skigebied Les Trois Vallées. Met 600 kilometer piste is Les Trois Vallées het grootste aaneengesloten skigebied van de wereld, Val Thorens is ook nog eens het hoogste skidorp van Europa. Andere bekende wintersport-plaatsen in Les Trois valées zijn Courchevel, Les Menuires, en Méribel. Zowel beginners als gevorderden komen in dit uitgestrekte gebied tot hun recht.

Meer informatie over de Val Thorens winter kick-off?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.