31 oktober 2010 door Miranda in 'Reisverslagen''

Afgelopen dinsdag kon je het Ga maar over die heuvel!

Mijn eerste meters op de ski's zijn alles behalve stylisch verantwoord, maar wat is dit leuk! Rustig cruise ik een beetje heen en weer over de sneeuwvlakte. Ik ben blij dat ik op m'n ski's sta, want dat is duidelijk veel makkelijker dan op een snowboard. Ik zie mijn medecursisten op snowboard regelmatig in de sneeuw zitten, terwijl ik stabiel sta op m'n twee latten. "Ga maar eens over die heuvel", roept Maayke van de Swiss Snowkiting School. En ze wijst naar een relatief klein heuveltje.

Beetje vaart maken

Ik stuur richting de heuvel, de kite trekt me omhoog tot ongeveer halverwege, en ik glijd weer terug. Oh ja, beetje meer vaart maken misschien? Het is even aanvoelen hoe snel je omhoog moet gaan om de "top" te halen en aan de andere kant weer naar beneden te glijden. Ik wil immers nog steeds niet te hard gaan, stel je voor dat ik alsnog tegen een berg vlieg! Aan het einde van de eerste les gaat het echt prima met mij en de heuvel. Wat is dit super zeg! Morgen weer een dag....

Natuurlijke halfpipe

Op dag 2 staat er meer wind op de Simplonpas. We zijn nu op een andere sneeuwvlakte. Hier zijn meer heuvels, bergen én een soort natuurlijke halfpipe. De wind is perfect en het gaat beter dan ik had verwacht. Ik ben gewoon aan het carven met een kite! Heuvel op, heuvel af, wat een ervaring! Maayke stuurt ons omhoog richting een soort natuurlijke halfpipe. Het is net een grote speelttuin hier op de Simplonpas.

Berg op, berg af, het gaat steeds makkelijker...

Toertochtje maken

's Middags is het tijd om ons eerste toertochtje te maken met de kite. De wind is toegenomen, dus we krijgen een kleinere kite en gaan berg opwaarts. Als we bij de eerste vlakte aankomen blijkt de wind erg sterk te zijn en bovendien vlagerig. Maayke besluit dat we teruggaan, het is niet veilig om nu te toeren. Na een uur wachten blijkt de wind alleen maar verder toe te nemen. Omdat we niet meer kunnen snowkiten besluiten we met sneeuwschoenen en onze boards op de rug naar boven te lopen. Na deze 2 dagen snowkiten besluiten we nog een dagje te snowboarden in Lees meer over snowkiten op de Simplonpas >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen