28 oktober 2010 door Nel in 'Live vanuit de sneeuw''

Een plaatje met heel veel sneeuw

Op dagen als vandaag voelt het nóg meer als een voorrecht om in de bergen te wonen. De eerste echte sneeuw van het seizoen blijft toch de meest magische. Maar liefst 30 centimeter in de tuin en 50 centimeter verder het dal in. Zoveel is hier vorige winter nog niet tegelijk gevallen. Genoeg werk te doen vandaag, maar we gaan toch echt even de natuur in.

Genieten van het moment

Met onze sneeuwschoenen, de jongste (2 jaar) in de ruggedrager en de oudste (4 jaar) op de slee worstelen we ons door de diepe sneeuw heen. Nee, met de slee lukt het niet. We gaan ons ‘doel’ dat 1 kilometer verderop ligt, dan ook niet halen. Met kinderen heb je eigenlijk ook helemaal geen doel nodig. Zij genieten van rollen en bouwen in de sneeuw. Zij zijn het perfecte voorbeeld van genieten in het moment. Gewoon naar de bomen en de lucht kijken en de frisse lucht inademen is eigenlijk al genoeg. En dat is nog wel eens lastig met het runnen van een pension.

Een sneeuwbeeld met een huis en blauwe lucht

Volg onze belevenissen

Wij – Hans & Nel – wonen sinds juli 2009 in de bergen (Rauris, Oostenrijk) en delen ondanks de drukte veel van onze belevenissen op ons BerghutBlog. Deze winter hopen we ook verschillende vonkjes over te brengen op het blog van Snowplaza.nl, zoals wintersportparels (kleine gebieden met fantistische mogelijkheden), ontwikkelingen in wintersport en op wintersport met kinderen. En voor nu: beelden van de eerste echte sneeuw...

Verse sneeuw

Wandelen met een kind in de sneeuw

Hans en Nel wonen met hun twee kinderen in de bergen, waar ze mensen de bergen laten beleven en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, in een gezellige sfeer, met comfort. Voor gezinnen, bedrijven, zelfstandig ondernemers en vakantiegangers.

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen