1 november 2010 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Houd jij van rust tijdens je wintersportvakantie? En ben je helemaal zat van al die toeristische oorden? Dan is één van de nieuw toegevoegde bestemmingen misschien wel wat voor jou! Stuk voor stuk kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Faistenau

Faistenau is een echt langlaufdorp wat slecht een half uurtje verwijderd ligt van Salzburg. Rond het dorp liggen 55 kilometer geprepareerde loipen in alle niveaus. ’s Avonds is de 5 kilometer lange loipe die midden in het dorp begint verlicht. Skiën doe je in skigebied Gaissau-Hintersee waar 9 liften en 40 kilometer aan piste op je wachten. De (klein)kinderen zullen je dankbaar zijn aangezien er twee kinderskiwelten zijn die garant staan voor plezier met- en zonder ski’s.

Flühli

Helemaal ontspannen doe je in luchtkuuroord Flühli in Zwitserland. De luchtkwaliteit is hier van een extreem goede kwaliteit en het dorp ligt ook nog eens in het Entlebuch biosfeerreservaat met al haar natuurschoon. Actief bezig zijn doe je in het skigebied van Sörenberg. Met 50 kilometer aan pistes is het een prima alternatief voor de drukke wintersportgebieden van Zwitserland.

Forstau

Forstau is een klein wintersportdorpje dat deel uitmaakt van de skiregio Schladming-Dachstein. Wandelen kun je hier uitstekend in de besneeuwde wouden van de omgeving. Het plaatselijke skigebied op de Fageralm biedt twaalf kilometer aan piste. Aan kinderen is extra aandacht besteed door middel van speciale kinderafdalingen en een kinderland bij het dalstation.

Faak am See

Net zo rustig als de voorgaande drie is Faak am See. In de zomer een dorp met uitstekende watersportmogelijkheden en in de winter vinden wintersporters en rustzoekers hier hun onderkomen. Het dorp heeft zelf geen skigebied, hiervoor moet je naar de nabij gelegen gebieden van Gerlitzen, Afritz en Verditz.
Jaarlijks wordt het dorp in september opgeschrikt door de komst van duizenden motoren voor het motorenfestival. Wat begon als een klein, bescheiden motorshow is inmiddels uitgegroeid tot Europa ’s grootse motorenfestival.

Dorpen die ook aan Snowplaza toegevoegd zijn:

Grän-Haldensee, een dorp in het Tannheimer Tal met de Füssener Jochl als eigen skigebied. Gries am Brenner en Gries im Kühtaital, dezelfde namen, maar twee totaal verschillende dorpen.

Welk dorp mis jij nog op Snowplaza? Laat het ons weten!

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.