22 oktober 2010 door Thijs in 'Nieuws''

Komend weekend gaat in het Oostenrijkse Sölden het werelbekerseizoen alpineskiën van start. Op het programma staat de reuzenslalom voor zowel de mannen als de vrouwen. De afgelopen maanden is er in Sölden met man en macht gewerkt om de pistes op tijd klaar te krijgen.

Maatregelen in de zomer

Maar laat ik alvast één ding verklappen, het is ze gelukt daar in het Ötztal. Afgelopen week gaf FIS Race Director Markus Mayr het groene licht: “Over het algemeen zijn de omstandigheden verbazingwekkend goed. Ten opzichte van voorgaande jaren zelfs aanzienlijk beter. Voorheen was het nog wel eens zo dat de laatste strook voor de finish een ernstig tekort aan sneeuw had maar dit jaar is dit niet het geval. We hebben hier op ingespeeld door tijdens de zomer de piste te bedekken met een speciaal soort folie om de sneeuw als het ware te beschermen. Het ziet er naar uit dat onze inspanningen in de zomer zich nu terugbetalen.”

“In de hoger gelegen stroken ligt een mix van kunstmatige en natuurlijk sneeuw. Het koude weer van de afgelopen dagen hebben de voorbereidingen op de wedstrijd aanzienlijk makkelijker gemaakt”, aldus wedstrijleider Mayr.

Prima omstandigheden

In de loop van de week is de piste hard gemaakt en inmiddels staat niets een succesvol openings-weekend in Sölden in de weg. Er is de afgelopen week nog verse sneeuw bijgevallen en in het weekend lijkt het ook prima skiweer te gaan worden. Nu is het aan de heren Cuche, Janka en Ligety om komend weekend een goede prestatie neer te zetten. Wie er na een onderbreking van twee en een half jaar wegens een blessure ook weer bij is, is Kalle Pallander. De sypmathieke Fin heeft er al het vertrouwen in dat hij het komende jaar weer terug kan groeien naar zijn oude niveau.

Wereldbeker opening op tv

Wil jij de comeback van Kalle Pallander live op tv zien? Dat kan! Eurosport zendt zaterdag vanaf 10 uur de eerste run van de vrouwen live uit. Op zondag is het op dezelfde tijd de beurt aan de mannen. Ik zit zaterdagmorgen in ieder geval met apfelstrüdel en heiβe choco voor de buis!

Klik hier voor de volledige wereldbekerkallender >>

Bron: FISS

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.