13 oktober 2010 door Gastredacteur in 'Nieuws''

Het is begin oktober. Een stralende zomer ligt achter ons, waarbij je misschien genoten hebt van zee, strand en veel zon! In Serfaus-Fiss-Ladis hebben we de zomer ook genoten, maar deze regio heeft ook niet stil gestaan! De koppen zijn bij elkaar gestoken en er is natuurlijk nagedacht over nieuwe ontwikkelen in de winter. Serfaus-Fiss-Ladis moet natuurlijk weer met iets nieuws komen... en dat doen we! Vorig jaar zijn in de winter overal relaxstations geplaatst en enorm grote geel-blauwe stoelen voor een prachtig uitzicht!

Serfauser Sauser

Afgelopen zomer is de Serfauser Sauser gebouwd als nieuwe, gave attractie en de Sauser zal ook in de winter geopend zijn! Je zweeft boven alles uit en vliegt als een vogel van het bergstation Sunliner naar het dalstation van de Komperdellbahn! Ruim 385 hoogtemeters leg je in korte tijd af! Erg spectaculair!

Nieuwe “Zirbenhütte” aan de noordkant van Fiss

Aan de noordkant van Fiss wordt druk gebouwd. Elke dag rijden vanuit Fiss enorme vrachtwagens. In december 2010 wordt het nieuwe a-la-carte bergrestaurant “Zirbenhütte” geopend. Het schijnt enorm mooi te worden met echt tirools hout, open haard, verschillende stuben, een lounge en een gezellige bar! Onderaan bij de Schöngampalm staat in de winter dit nieuwe restaurant met ca. 1000 zitplaatsen binnen en buiten.

Vernieuwde Sattelbahn in Fiss

De “Sattelbahn” in Fiss wordt vernieuwd. Eindelijk krijgt deze “Siberië-lift” een nieuw uiterlijk en een veel beter comfort. Lekkere stoelen, hoge rugleningen en natuurlijk, zoals het hoort (!!!) verwarming in de stoelen. Er komen moderne gele kappen overheen, die je tegen de kou en neerslag beschermen. Ook is er gedacht aan de veiligheid van de kleintjes; er komt een beugel die automatisch sluit.

Pisteverbeteringen

Bij de Almbahn komt een betere omleiding voor het allerlaatste steile stukje. Op die manier hebben mensen een keuze en kunnen ook de minder ervaren skiërs bij de Almbahn komen. De Urgabfahrt wordt deels vernieuwd en verbreed. Er komt een nieuwe piste die de verbinding tussen de Kerkbodenabfahrt en de Möseralm verbeterd. Ook aan de besneeuwing is natuurlijk gedacht. Bij Fiss is een nieuw stuwmeertje gebouwd. Deze wordt gevuld met water dat direct uit het dorpsbeekje stroomt. In de winter zorgt dit meer voor genoeg water voor het besneeuwen van de piste en in de zomer is deze omgeving een schitterend landschap om lekker te kunnen recreëren!

Nieuw hotel in Fiss: Natürlich. Hotel mit Charakter

Een heel belangrijk nieuwtje voor de winter 2010/2011 is natuurlijk mijn eigen nieuwe hotel: Natürlich. Hotel mit Charakter. Een klein en persoonlijk hotel met 32 comfortkamers en familiekamers! Een schitterend uitzicht en een unieke wellness op de bovenste verdieping! Ons concept is vernieuwend en Pure Nature, iets bijzonders op het gebied van Food & Beverage maakt het af! Geen halfpension, maar vele mogelijkheden om met je familie, vrienden of partner je vakantie flexibel en ongedwongen door te brengen! Ons concept is zo veelzijdig als de natuur zelf en wij willen onze gasten elke keer weer verrassen met bijzondere smaakcreaties!

Kortom, Serfaus-Fiss-Ladis staat in de startblokken voor de winter 2010/2011! Wij verheugen ons al op je!

Groeten uit Fiss, Suzanne Goossen
Natürlich. Hotel mit Charakter

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.