8 oktober 2010 door Miranda in 'Materiaal''

Flying V, Banana Technology, eco bindingen, in de snowboardwereld volgen de ontwikkelingen en trends elkaar razendsnel op. De meest interessante namen en termen vliegen je om de oren. Snowplaza.nl dook in deze dynamische markt en onderzocht de belangrijkste trends en ontwikkelingen van dit seizoen en heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Gaan met die banaan!

De shapers van snowboards hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten. Een aantal seizoenen geleden kwamen de rockerboards voorzichtig terug. Inmiddels hebben de verschillende boardmerken de shape verder doorontwikkeld. Diverse merken bouwen nu boards met de zogenaamde "banana shape". Deze bananaboards draaien makkelijker, hebben meer "pop", "drijven" beter in de diepe sneeuw en zijn breed inzetbaar: van park tot off-piste. Burton heeft dit jaar boards met een W-shape, een rocker en twee cambers.

Ecologische bindingen

GNU brengt dit jaar de Agro-binding op de markt. Een binding waarbij je van achter instapt (net als de bekende Flow-binding) en toch het gevoel hebt van de straps op je voet. Behalve de kleur (groen) zijn de bindingen gemaakt van eco-vriendelijke materiaal.

Kleur, kleur en nog eens kleur

De trend van heftige kleuren en felle designs die vorig jaar werd ingezet gaat dit jaar gewoon door. Het is nog steeds back to the eighties en niets is te gek. Je board, bindingen, schoenen, kleding en zelfs je goggle moeten flink gekleurd zijn dit jaar en voorzien van vrolijk gekleurde prints. Ook de helm ontkomt niet aan kleur, de meest maffe kleurcombinaties zijn verkrijgbaar. Verder zijn de snowboardbroeken uiteraard nog steeds GROOT evenals shirts en jacks, die mogen best tot je knieën komen.

Er is zoveel nieuws op de markt dat ik vast niet alles heb genoemd. Ben jij nog leuke nieuwe ontwikkelingen en trends tegengekomen de laatste tijd?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.