2 oktober 2010 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Wat zijn er toch een hoop kleine wintersportbestemmingen! Maar die kleine plaatsen zijn beslist ook de moeite waard om te bezoeken en hebben meer dan genoeg te bieden. Vandaar dat er de afgelopen weken weer een aantal nieuwe dorpen aan Snowplaza zijn toegevoegd.

Emmetten

Emmetten ligt aan de zuidoever van het Vierwoudstedenmeer in het Berner Oberland. Het is een authentiek dorpje waar je kunt genieten van de rust en de prachtige natuur. Er kan natuurlijk ook geskied worden in dit Zwitserse dorp, namelijk op de Klewenalp-Stockhütte. Een prima skigebied met 40 kilometer aan piste in alle moeilijkheidsgraden. Bijzonderheden: een negen kilometerlange rodelbaan, en de mogelijkheid tot airboarden! Een nieuwe Zwitserse uitvinding waarbij je met een soort luchtkussen van een rodelbaan af suist!

Donnersbach & Donnersbachwald

Gebroederlijk naast elkaar liggen de dorpen Donnersbach & Donnersbachwald. Het zijn twee typische Oostenrijkse wintersportdorpjes waar gastvrijheid iets vanzelfsprekends is. Toeristen hebben de plaatsen nog niet massaal ontdekt waardoor het een ideale bestemming is voor families met kinderen. De twee kleine skigebieden onderstrepen dit. De Riesneralm & de Planneralm zijn bescheiden skigebiedjes waar ze net iets extra’s doen voor kinderen. In 2009 werd de Riesneralm in Donnersbachwald zelfs verkozen tot het gebied met de beste kinderfaciliteiten in Oostenrijk.

Crest Voland Cohennoz

Ver weg van de drukte vind je het wintersportdorp Crest Voland. Samen met het direct aangrenzende Cohennoz heeft het dorp aansluiting op het L’Escpace Diamant skigebied. Het dorp ligt zeer geïsoleerd en is in tegenstelling tot Les Saisies een oase van rust. L’Espace Diamant is met name geschikt voor families en beginners vanwege de veelal glooiende afdalingen. Voor langlaufers is Crest Voland Cohennoz ook een ideale bestemming aangezien het dorp aansluiting heeft op een groot langlaufnetwerk.

Deze dorpen zijn ook nieuw op Snowplaza: Braunlage een van de meest noordelijk gelegen skidorpen van Duitsland. Breiten, een Zwitsers dorp midden in het Aletschgebied, de grootste gletsjer van de Alpen. Bürchen, het Walliser bergdorpje dat zich profileert als “berkendorp”. En tot slotte Churwalden, dat met de Pradaschier rodelbaan in het Guiness Book of records geregistreerd staat als de langste rodelbaan van Europa.

Staat jou wintersportbestemming nog steeds niet op Snowplaza? Laat het ons weten, en wij voegen jou dorp zo snel mogelijk toe!

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.