1 oktober 2010 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Skiën XXL, dat is Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Met meer dan 275 kilometer aan piste is de Skiwelt het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. De Oostenrijkse gastvrijheid, ontelbare pistes en de vele berghutten maken dit een supergebied!

Groot, met hoofdletter G

Met 279 kilometer aan piste en 180 kilometer langlaufloipe zijn alle wintersporten hier goed vertegenwoordigd. Het skigebied is gelegen op een hoogte tussen de 730 en 1956 meter hoogte. De aanwezigheid van talloze sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de sneeuwcondities altijd in orde zijn. Rond de piste zijn ruim 70 restaurants en berghutten, een knorrende maag zul je in Wilder Kaiser – Brixental niet snel hebben.

Kitzbüheler Alpen

In het hart van de Kitzbüheler Alpen, op slechts 9 kilometer van de snelweg, vind je de negen dorpen die samen de Skiwelt vormen. Alle dorpen hebben zo hun eigen charme, wat ze gemeen hebben is dat acht van hen directe aansluiting hebben op het reusachtige skigebied. Voor wie op zoek is naar nog meer pistekilometers: het skigebied is ook aangesloten op het skigebied van Kirchberg. Westendorf is the place to be wanneer je houdt van de betere après-ski, in Itter en Söll kom je voor de rust, en Ellmau en Scheffau zijn ideaal om naar af te reizen met de hele familie.

Kinderparadijs

De kleinste gasten worden niet vergeten in de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental niet vergeten. Tot zes jaar is de skipas gratis en er zijn vele faciliteiten speciaal voor kinderen. Met onder andere een sneeuwslot, tovertapijt, dwergenexpres, en de grottenbaan zullen de kleintjes zich wel vermaken. Skischolen waar kinderen in hun eigen tempo spelenderwijs skiën of snowboarden kunnen leren hoef ik hier niet eens meer te noemen. Om het kinderparadijs helemaal compleet te maken worden er ook fakkelwandelingen, kinderdisco’s en schaats-, sneeuw- en sleeparty’s georganiseerd. Voor kinderen is het eens Skiwelt, altijd Skiwelt, dus pas op!

Westendorfrunde

Uitdagend

Maar de Skiwelt kent vele gezichten, zo heeft zij ook een uitdagende kant. Voor de fanatieke skiër en snowboarder zijn er tal van mogelijkheden waar hij of zij zich mee zal vermaken. Onder de naam “Best of Skiwelt”zijn drie lange skitochten uitgezet. De Salverunde(11,5km.), de Kaiserrunde(19,2km.) en de Westendorfrunde (22,6km.) De tochten gaan over de mooiste pistes met heerlijke afdalingen en gunnen je een prachtig uitzicht over de Kitzbüheler Alpen en de Wilde Kaiser. De echte cracks nemen daarna nog een van de zwaardere trajecten, bijvoorbeeld de zwarte afdaling richting Brixen vanaf de Hohe Salve. Maar de “Shaun White’s” onder ons geven niks om mooie panorama’s en glooiende pistes! Die willen funparks en boarder crosses! Aan deze daredevils is natuurlijk ook gedacht met de Boarders Playground bij Westendorf. Een groot funpark met een apart gedeelte voor beginners en gevorderden.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.