24 september 2010 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Door de themaweek helemaal in de après-ski stemming gekomen maar jouw ideale bestemming nog niet gevonden? Misschien vandaag wel! Vandaag zetten we wederom een aantal dorpen op een rij waar je met een gerust après-ski hart naartoe kunt afreizen.

Westendorf

In Westendorf is de après-ski authentiek gebleven. Geen dansfabrieken en breezers maar pullen bier en ouderwetse skihutten. Nederlanders weten al jaren de weg naar het Oostenrijkse plaatsje te vinden en dat zal komende winter niet anders zijn. Één van de bekendste plekken in Westendorf is de Moskito bar. Wolter Kroes is hier vaste gast, en het feest gaat tot in de late uurtjes door. Liever meteen na het skiën de bar in? Dan moet je zijn bij Gerry’s Inn. Direct gelegen onderaan de dalafdaling vind je de bar waar de befaamde après-ski van Westendorf is begonnen. Ingrediënten van Gerry’s in: Nederlandse hits, hossende skileraren, en liters bier. Geen zin in Hollandse avonden? Neem dan eens een kijkje in de Karatbar gelegen in het centrum van het dorp. De Karatbar heeft een extravagante inrichting, met onder meer een whiskeylounge, een havannalounge, een partylounge en een wijnkelder. Zeker het bezoeken waard wanneer je de Hollandse meezingers even zat bent!

Les Deux Alpes

Buiten dat Les Deux Alpesen omstreken een off-piste paradijs is kun je er ook “vrij aardig” terecht wat betreft après-ski. In Les Deux Alpes vin je meer dan 60 restaurants, en 36 uitgaansgelegenheden, daar ben je wel even zoet mee. Aanraders? Le Grotte du Yetti, L’Opera, The Avelanche, en natuurlijk de Prins van Oranje. In de Prins van oranje moet je zijn als je Nederland als mist wanneer je de grens passeert. De naam zegt eigenlijk al genoeg, een Nederlands publiek, Nederlands personeel, thema-avonden, en speciale aanbiedingen! Al jaren een begrip in de Franse Alpen is de Grotte du Yeti. Ook in Les Deux Alpes hebben ze er één. Alles draait er om drank, gezelligheid, en feest. In de Grotte weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Mede dankzij de centrale ligging in het dorp een zeer populaire après-ski bar. Wil je echt een nachtje doorhalen? Dan ga je daarna nog even naar discotheek L’Opera die pas dicht gaat als de zon alweer boven de witte bergtoppen verschijnt.

Ischgl

Het dorp dat in deze rijtjes zeker niet mag ontbreken is Ischgl. Ischgl heeft een reputatie hoog te houden en doet dat met verve. Over de jaarlijkse Top Of The Mountain concerten hoef ik niks meer te vertellen aan de ervaren après-skiër. Heb je zo’n concert dat gehouden wordt boven op een berg nog niet meegemaakt? Op 27 november is het weer zover, dit maal is de eer vergeven aan de Amerikaanse indierockband Gossip om het winterseizoen te openen (lees meer). Maar na 27 november is er ook nog genoeg te beleven. Nikki’s Stadl is een begrip in Ischgl en ver daarbuiten. Vanaf 15.00uur gaat de muziek knalhard aan en wordt er gretig bier genuttigd. Dresscode: skikleding. Waar je ook zeker een kijkje moet gaan nemen is de Kuhstall direct aan het dalstation van de Silvretta gondel. Ben je daarna nog steeds niet moe? Dan zijn er altijd nog discotheken zoals de chique Pacha en de Feuer & Eis. Daar sluiten de deuren pas om een uur of 5.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.